Mikopet - Blogg

Valp i hundebur på dagtid: Ditt ansvar, loven, dyrevelferd og mattilsynet

Tekst om åå ha valp i hundebur på dagtid

Hva gjør man når man må forlate valpen alene hjemme på dagtid? Mange hundeeiere vurderer å bruke hundebur som en midlertidig løsning, men hva sier egentlig loven om dette, spesielt når det kommer til dyrevelferd og hundelover? I denne artikkelen vil vi utforske regelverket rundt å ha en valp i hundebur på dagtid når man er på jobben, og hva man bør vurdere for å sikre valpens trivsel.

Les mer

Guide: Finn riktig kattemøbel og klorestativ til katt

Finn riktig kattemøbel og klorestativ til katt

Når det kommer til å skape et lykkelig og sunt miljø for din kjære katt, er valget av kattemøbler og klorestativ avgjørende. Enten din pelskledde venn foretrekker å klatre i høyden, skjerme seg i et koselig kattehus eller slite klørne på et klorebrett, er det viktig å finne de perfekte møblene for å tilfredsstille deres naturlige instinkter og behov. I denne artikkelen tar vi for oss det som finnes av klatre og kloremøbler

Les mer

Hva sier dyrevelferdsloven om å ha hund i bur?

Dyrevelferdsloven om hund i bur

Det er ingen nasjonale lover i Norge som direkte regulerte bruken av hundebur. Imidlertid er dyrevelferdsloven i Norge omfattende, og den inkluderer bestemmelser som krever at dyreeiere gir tilstrekkelig omsorg og velferd til dyrene sine.

Dette innebærer at bruken av hundebur må være i tråd med prinsippene om god dyrevelferd. Mer om dette i artikkelen.

Les mer

Hund i bil - Slik sørger du for sikkerhet og komfort

Hund i bil
Å ha med hunden din på bilreisen kan være en glede for både deg og din firbente venn. Men det er viktig å huske at hundens sikkerhet og komfort må være i fokus under hele turen. I denne artikkelen vil vi dele noen nyttige tips om hvordan du best ivaretar din hunds velvære når dere er på veien sammen.

Les mer

Gi hunden mer frihet med en hundegård eller hundegrind

Hundegård og hundegrind for å sikre at hunden ikke beveger seg på uønskede steder

Hunder er trofaste følgesvenner og viktige medlemmer av familien. Som ansvarlige hundeeiere er det vår plikt å sikre at våre pelskledde venner trives og er trygge. Et effektivt middel for å oppnå dette er gjennom bruk av hundegårder, hundegjerder, valpegrinder eller hundeporter. Disse verktøyene bidrar ikke bare til å holde hunden trygg og kontrollert, men gir også mulighet for sunn utendørsaktivitet i trygge former.

Les mer

Hva er kattemynte? (Catnip): Den magiske urten som trollbinder katter

kattemynte | catnip

Katteelskere verden over er vel kjent med den mystiske kraften til kattemynte, også kjent som catnip. Denne urten, som tilhører myntefamilien, har en fortryllende effekt på de fleste katter, og resultatet kan være både underholdende og fascinerende å observere. La oss utforske fenomenet kattemynte og hvordan det påvirker våre pelskledde venner.

Les mer