Åpen kattedo

Vise som Rutenett Liste

produkter 13

Angi synkende retning
per side
Åpen kattedo

Åpen kattedo:

En åpen kattedo er enkel å bruke og gir katten enkel tilgang til å gjøre sitt fornødne. Imidlertid kan det føre til at avføring og urin sprutes utenfor kattedoen, spesielt hvis katten er en ivrig graver. Det kan være lurt å investere i en åpen kattedo med høye sprutkanter.

  Vanlig stilte spørsmål:

  Kjøpe kattedo:

  Et kattetoalett eller kattedo er kanskje det første utstyret en katteeier må kjøpe seg. Det gir katten et sted å gå på do og gir eieren en enkel måte å samle opp og kaste bort avføringen på en hygienisk måte.

  Det finnes to hovedtyper av kattetoaletter:

  Åpent kattetoalett:

  Et åpent kattetoalett er enkel å bruke og gir katten enkel tilgang til å gjøre sitt fornødne. Imidlertid kan det føre til at avføring og urin sprutes utenfor kattedoen, spesielt hvis katten er en ivrig graver. Det kan være lurt å investere i et åpetn kattetoalett med høye sprutkanter.

  Kattedo med lokk:

  En lukket kattedo med lokk kan løse problemet med spruting, siden den har en luke som katten kan gå inn og ut av. Denne typen kattedo kan også gi katten mer privatliv og redusere lukt. Imidlertid kan noen katter være motvillige til å bruke en lukket kattedo på grunn av følelsen av å være innesperret. Hvis du velger en lukket kattedo, bør du sørge for at luka er stor nok til at katten kan gå inn og ut komfortabelt. Det bør også være lett å fjerne toppen for rengjøring.

  Do til kattunge:

  Do til kattunge bør være enkel å gå inn i. Det kan være en fordel at kattetoalettet har en lav kant for å entre toalettet. I tillegg kan det være en fordel å unngå lukkede toaletter.

  Uansett hvilket kattetoalett til katt du velger, er det viktig å unngå sprut og søl utenfor kattetoalettet. Du kan sette en plastmatte eller et håndkle under kattedoen for å samle opp eventuelle søl, og rengjøre kattedoen regelmessig for å redusere lukt og holde den hygienisk.

  Hvor ofte du bør tømme kattekassen avhenger av flere faktorer, inkludert antall katter du har, typen katteavfall og typen kattedo du bruker. Generelt sett anbefales det å sile ut fast avfall daglig og skifte ut all kattesand regelmessig. Her er noen retningslinjer som kan hjelpe:

  • Fast avfall:
   Fjern fast avfall fra kattedoen daglig. Dette hjelper ikke bare med å redusere lukt, men det gir også katten en ren plass å gjøre sitt fornødne. Noen katter liker ikke å gå i en skitten kattedo.
  • Rengjøring:
   Rengjøring ved å kaste kattesanden og vaske kattedoen med mild såpe og vann. Det er jo individuelt når kattedoen bør rengjøres, men det er vel naturlig å gjøre det når det starter å lukte. Det er også avhengig av behovene til katten din og hvor mange katter du har. Det blir ofte naturlig med fullstendig utskifting all kattesand og rengjøring av kattedoen minst en gang i uken. Dette bidrar til å hindre oppbygging av lukt og bakterier.
  • Kvalitet på kattesand:
   Noen typer kattesand holder seg friskere lenger og absorberer lukt bedre enn andre. Klumpende kattesand gjør det lettere å fjerne fast avfall daglig.
  • Antall katter:
   Jo flere katter du har, desto hyppigere må du sannsynligvis tømme kattedoen. Flere katter betyr mer avfall, og det krever mer hyppig rengjøring.

  Husk at disse retningslinjene kan variere avhengig av katten din og personlige preferanser. Noen katter er mer nøye med renheten i kattedoen sin enn andre, så det kan være lurt å følge kattens reaksjoner og tilpasse rengjøringsrutinene deretter.