Kattedoer

Vise som Rutenett Liste

produkter 38

Angi synkende retning
per side

Ofte stilte spørsmål:

Kattedo

En god kattedo er en viktig investering for kattens helse og trivsel, og det er derfor viktig å velge et kattetoalett som passer både deg og katten din. Hos Mikopet.no finner du et bredt utvalg av kattedoer som vil oppfylle alle dine behov og preferanser. Å velge riktig kattedo avhenger av kattens størrelse, alder, helsestatus og personlige preferanser.

Standard åpen Kattedo:

Dette er den klassiske kattedoen som de fleste er kjent med. Den kommer uten lokk og er enkel i design. Den er tilgjengelig i ulike størrelser og former, og du kan velge mellom modeller som passer til forskjellige aldre og størrelser av katter.

Problemet med åpne kattedoer er at katten lett spruter kattesand utover gulvet når den graver. Derfor kan det være lurt å investere i en åpen kattedo med høye sprutkanter.

Selv om de åpne kattedoer er enkle, er de fortsatt funksjonelle og gir et grunnleggende og effektivt sted for katten å gjøre sitt fornødne.

Kattedo med Lokk:

Disse kattedoene har et lokk eller hette over åpningen. De kommer gjerne med en luke i front og enkelte har også en luke på toppen.

Lokket gir  privatliv for katten din mens den gjør fra seg. Det bidrar også til å redusere spredning av lukt og hindrer kattestrø fra å bli kastet ut av doen. Katter som foretrekker litt mer privatliv, vil kanskje foretrekke en kattedo med lokk.

Selvrensende Kattedo:

Automatisk kattedoe er det nyeste innen kattedo-teknologi. Disse intelligente kattedoene er utstyrt med sensorer som oppdager kattens tilstedeværelse. Etter at katten har forlatt toalettet, aktiveres en mekanisme som raker av og fjerner kattens avfall, og det blir automatisk deponert i en lukket beholder med avfallspose. Dette gir en enklere og mer hygienisk rengjøringsopplevelse for katteeiere, da de slipper å skuffe og rengjøre toalettet manuelt etter hvert besøk. I tillegg så er Mikopet sin selvrensende kattedo utstyrt med et UV-lys lokk som dreper alle bakterier og virus.

Kattedoer for store katter:

For eiere av store katteraser, som for eksempel Maine Coon eller Ragdoll, kan det være lurt å velge en større kattedo. Disse kattedoene gir mer plass til katten og sikrer at de kan bevege seg komfortabelt inne i toalettet.

Å lære en katt å bruke kattedoen blir ofte en gradvis prosess, og det krever tålmodighet. Her er noen trinn du kan prøve:

 • Velg riktig type kattedo:
  Katter kan være kresne når det gjelder kattedoen. Noen liker åpen kattedo, mens andre foretrekker lukkede. Prøv å finne en type som passer kattens preferanser.
 • Plassering:
  Plasser kattedoen et sted der katten enkelt kan komme til den og føle seg trygg. Unngå å plassere den i et travelt område eller i nærheten av mat- og vannskåler.
 • Introduser katten til kattedoen:
  La katten utforske kattedoen uten press. Du kan også plassere katten i kattedoen og la den bli kjent med den.
 • Bruk riktig type kattesand:
  Noen katter foretrekker en spesifikk type kattesand. Prøv forskjellige varianter for å finne ut hva katten din liker best.
 • Positiv forsterkning:
  Ros katten når den bruker kattedoen. Du kan gi den en liten godbit eller positiv oppmerksomhet. Unngå å straffe katten hvis den ikke bruker kattedoen; dette kan skape negativ assosiasjon.
 • Hold kattedoen ren:
  Katter liker vanligvis ikke å bruke skitne toaletter. Rengjør kattetoalettet regelmessig for å oppmuntre til bruk.
 • Ikke endre plasseringen:
  Når katten har begynt å bruke kattedoen, prøv å unngå å flytte den. Katter liker ofte rutine og stabilitet.
 • Oppmerksomhet til helse:
  Hvis katten plutselig slutter å bruke kattedoen, kan det være et tegn på helseproblemer. Besøk veterinæren for å utelukke eventuelle helseproblemer.

Husk at hvert dyr er unikt, så det kan være nødvendig å tilpasse tilnærmingen basert på kattens individuelle preferanser og behov.