Hundens matplass

Vise som Rutenett Liste

produkter 72

Angi synkende retning
  1. turflaske hund, vannflaske hund, drikkeflaske katt, gi vann og mat til hund på tur
    Movapet turflaske kombinert vannflaske og fôrbeholder Rosa
    Spesialpris kr 161,40 Vanlig pris kr 269,00
  2. Fõrautomat hund, fôrautomat katt, fôrmaskin hund, fôrmaskin katt, automatisk hundemater
    Fôrautomat hund og katt, 4 måltider | Kapasitet 4,5kg
    Spesialpris kr 594,00 Vanlig pris kr 990,00
  3. Vanndispenser katt, vanndispenser hund, matstasjon hund, matstasjon katt, vannfontene katt, vannfontene hund
    Movapet vanndispenser med matskål | 1,8L vann
    Rating:
    93%
    fra kr 215,40 Vanlig pris kr 359,00
  4. Vanndispenser katt, vanndispenser hund, matstasjon hund, matstasjon katt, vannfontene katt, vannfontene hund
    Movapet vanndispenser og matskål | 1,8L vann
    Rating:
    80%
    fra kr 215,40 Vanlig pris kr 359,00
  5. veggfestet hundeskål, fastmontert matskål, hundeskål på vegg, skålstativ hund, stødig matskål, stødig matstativ hund, stødig skålstativ hund, hund skyver på matskål, skålstativ høy hund
    Veggfestet dobbel hundeskål med stativ i stål
    Spesialpris kr 419,40 Vanlig pris kr 699,00
  6. matskål med vekt display, hundeskål, katteskål, matskål hund, matskål katt, hundeskål som viser vekt, måleskål hund, måleskål katt
    Matvekt / matskål med vekt digitaldisplay 1ltr/5kg
    Spesialpris kr 239,40 Vanlig pris kr 399,00
Side
per side

Alt du trenger til hundens matplass:

Hundeskåler og utstyr til hund

Mange hundeeiere er ikke klar over at hundens matplass er veldig viktig for hunden. Her skal hunden ha fred og ro for å kunne spise og drikke uforstyrret. Selv om hunden din er verdens snilleste hund så skal små barn eller andre forstyrrende elementer holdes borte fra hunden når den spiser og drikker.  
Hundens matplass skal alltid være ren, dette er viktig for å forhindre vond lukt og bakterier som kan gjøre hunden syk. Noen kan syns det er vanskelig å vite hva slags hundeskål man skal velge. Det viktigste er at matskålen er lett å holde ren og som hunden er komfortabel med. Noen hunder kan for eksempel syns at blanke skåler er skummelt hvis solen skinner på dem, mens andre kan syns det er skummelt med en helt svart skål. Det er også viktig at vannskålen til hunden er så stor at hunden aldri går tom for vann hvis hunden skulle være alene noen timer. En drikkefontene til hund kan være løsningen på et slikt problem.


Hvis hunden din sluker maten kan det være lurt å velge en slow feeder til hund. En slik matskål gjør at hunden må spise saktere og dermed forhindrer oppkast eller luft i magen. 
Valper skal ha flere måltid pr dag, og det kan være vanskelig å få logistikken til å gå opp hvis man er på jobb. Mikopet har et godt utvalg av forautomat til hund med innebygget timer, denne kan du fylle .opp med mat før du drar på jobb også vil lokket åpne seg sånn at valpen kan spise til den tiden du har angitt.  

Ofte stilte spørsmål:

Hvor ofte du bør mate hunden din, avhenger av flere faktorer, inkludert hundens alder, størrelse, aktivitetsnivå og helse. Her er noen generelle retningslinjer:

  • Valper:
    Valper har høyere energibehov og vokser raskt, så de trenger vanligvis flere måltider om dagen. Mange valper mates tre til fire ganger daglig til de er rundt 6 måneder gamle.
  • Voksne hunder:
    Voksne hunder kan mates en eller to ganger daglig. Noen hunder trives best med to mindre måltider, mens andre foretrekker én større porsjon om dagen.
  • Eldre hunder:
    Eldre hunder eller hunder med helseproblemer kan ha spesielle diettbehov. Diskuter med veterinæren for å bestemme riktig mengde og frekvens av fôring.
  • Aktivitetsnivå:
    Aktive hunder som deltar i mye fysisk aktivitet, som agility eller løping, kan trenge mer mat for å møte energibehovet sitt.
  • Hundens størrelse:
    Mindre raser har ofte høyere stoffskifte og kan trenge mindre, mer hyppige måltider, mens større raser kan klare seg med færre måltider.
  • Helsestatus:
    Hunder med spesifikke helseproblemer eller vektutfordringer kan kreve en tilpasset diett. Rådfør deg alltid med veterinæren din for individuelle anbefalinger.

Det er viktig å huske på at disse retningslinjene er generelle, og individuelle behov kan variere. Veterinæren din kan gi den beste veiledningen basert på hundens spesifikke behov og helsestatus. Vær oppmerksom på eventuelle endringer i hundens vekt, energinivå og fordøyelse, da dette kan indikere behovet for justeringer i fôringsrutinen.

En forautomat til katt og hund kan være en smart investering hvis du ønsker å gi hunden fast mengde hundemat til faste tidspunkter. En forautomat porsjonerer ut måltidene i nøyaktige mengder og til korrekte tidspunkter. I tillegg gir de beste forautomatene mulighet til å overvåke og kommunisere med hunden under måltidene med live feed via app på telefonen.

Ønsker du at hunden din skal drikke mer vann? Her er noen enkle tips!

Å sikre at hunden din får nok vann er avgjørende for hundens helse og trivsel. Hvis du har lagt merke til at pelsvennen din ikke drikker nok vann, kan det være bekymringsfullt. Her er noen enkle, men effektive tips for å oppmuntre hunden din til å drikke mer vann.

  1. Friskt vann, alltid tilgjengelig:
    Sørg for at hunden din alltid har tilgang til friskt vann. Bytt vannet regelmessig for å unngå smaksendringer eller bakterievekst. En ren vannskål kan være mer tiltalende for kjæledyret ditt.
  1. Prøv en vannfontene:
    Noen hunder foretrekker rennende vann. Invester i en hundevennlig vannfontene, noe som kan gjøre drikkingen mer engasjerende for dem. Den beroligende lyden av rennende vann kan også være attraktivt.
  1. Tilsett vann til maten:
    En enkel måte å øke væskeinntaket på er å tilsette vann til hundens tørrfôr. Dette kan være spesielt nyttig for hunder som er kresne når det gjelder drikkevann.
  1. Isbiter som snacks:
    I de varme månedene kan du gi hunden isbiter som en forfriskende godbit. Pass på å ikke gi for mange på en gang, men dette kan være en fin måte å få i dem ekstra væske.
  1. Spesielle vannskåler:
    Noen hunder foretrekker spesielle materialer for skålene sine. Prøv rustfritt stål, keramikk eller plastikk for å se hva hunden din foretrekker. Noen ganger kan det være så enkelt som å endre skålen for å øke interessen for drikking.
  1. Regelmessig mosjon:
    Aktivitet kan også øke hundens behov for vann. Sørg for at hunden din får tilstrekkelig mosjon for å stimulere tørsten.
  1. Belønne hunden:
    Belønn hunden din når hun drikker vann. Dette kan skape en positiv assosiasjon og oppmuntre til regelmessig drikking.

Å få hunden din til å drikke mer vann kan være en enkel oppgave med riktig tilnærming. Prøv disse tipsene og se hva som fungerer best for din firbente venn. Husk at tilstrekkelig hydrering er nøkkelen til en sunn og lykkelig hund!

Det beste tidspunktet å mate hunden kan variere avhengig av eierens rutine og hundens behov. Generelt sett foretrekker mange eiere å mate hunden sin to ganger om dagen – en gang om morgenen og en gang om kvelden. Dette gir en jevn fordeling av måltidene og opprettholder energinivået gjennom dagen.

Noen hunder, spesielt valper eller eldre hunder, kan ha behov for hyppigere måltider. Valper har ofte mindre magesekker og høyere energibehov, så de kan trenge tre eller flere måltider om dagen. Eldre hunder kan også ha nytte av flere måltider for å unngå belastning på fordøyelsessystemet.

Hvis hunden ikke klarer å holde seg, og tisser og gjør fra seg i løpet av natten, kan det være lurt å legge siste måltid en times tid før dagens siste luftetur. Da rekker hunden å fordøye maten og gjøre seg utørst i god tid, slik at de både bæsjer og tisser seg ferdig på den siste turen. Da kan du normalt også fjerne drikkeskålen før nattesøvnen,  og du øker sannsynligheten for en morgen fri for gulvvask.

Det viktigste er å skape en rutine som passer både eierens tidsplan og hundens behov. Uansett når du velger å mate hunden din, er det også viktig å tilby rikelig med ferskvann gjennom hele dagen. Hvis du har spesifikke bekymringer eller spørsmål om fôringen av hunden din, kan det være lurt å konsultere veterinæren for personlig rådgivning basert på hundens alder, størrelse og helsestatus.