Vannfontener og dispensere

Vise som Rutenett Liste

produkter 7

Angi synkende retning
per side
Vannfontener og dispensere

Vannfontene til katt

For å sikre kattens velvære, er det avgjørende å sørge for tilstrekkelig vanninntak. En vannfontene til katten kan være betydelig bedre enn vanlige drikkeskåler. Her er forskjellen mellom dem: 

 • Vannfontener har en motor som skaper kontinuerlig bevegelig vann.
 • Katter foretrekker rennende vann, og en vannfontene oppmuntrer katten til å drikke mer aktivt.

Ofte stilte spørsmål:

Vannfontene gir rennende vann:

Hvorfor velge en vannfontene til katt fremfor vanlige drikkeskåler?

 1. Fremmer hydrering: Katter kan være kresne drikkere, og bevegelig vann fra fontener tiltrekker oppmerksomheten deres, oppfordrer aktivt drikking.

 2. Renere vann: Fontener har ofte innebygde filtre som fjerner urenheter og smaker, og gir katten en friskere drikkopplevelse.

 3. Reduserer urinveisproblemer: Økt vanninntak kan forebygge vanlige urinveisproblemer hos katter og spare veterinærregninger.

 4. Tidsbesparende: Fontener gir konstant tilgang til ferskt vann, og du slipper å fylle skålen hele tiden, noe som er praktisk når du er borte.

 5. Engasjerende opplevelse: Katter elsker å leke med vann, og fontener gir dem en naturlig måte å interagere med vannet på.

Ja, katter kan drikke kaldt vann! Katter er kjent for å være ganske kresne når det gjelder mat og drikke, men temperaturen på vannet ser ikke ut til å være et problem for dem. Faktisk foretrekker mange katter kaldt vann.

Kaldt vann i naturen:
I naturen liker katter vanligvis å drikke ferskvann som finnes i bekker eller dammer. Dette vannet er ofte kjøligere, og det kan være en naturlig preferanse for katter. I hjemmet er det viktig å sørge for at katten alltid har tilgang til friskt vann, og de fleste katter ser ikke ut til å ha problemer med å drikke det selv om det er kaldt.

Ikke for kaldt vann:
Det er imidlertid viktig å merke seg at ekstremt kaldt vann rett fra kjøleskapet kanskje ikke er ideelt. Noen katter kan reagere på veldig kalde temperaturer, og det kan være lurt å tilby vann ved romtemperatur. Det beste er å observere kattens reaksjon og tilpasse vannets temperatur etter behov.

Generelt sett er det viktig å oppmuntre katter til å drikke nok vann for å opprettholde god hydrering og generell helse. Å tilby kaldt vann er sannsynligvis ikke et problem for de fleste katter, men det er alltid lurt å være oppmerksom på kattens individuelle preferanser og behov.

Regulere kroppstemperaturen:

Katter svetter ikke på samme måte som mennesker. Mens mennesker har svettekjertler over hele kroppen og svetter for å regulere kroppstemperaturen, har katter bare svettekjertler i potene. Disse kjertlene hjelper til med å regulere temperaturen ved å frigjøre små mengder fuktighet når katten går på harde overflater eller bruker potene på andre måter.

Katter regulerer også kroppstemperaturen ved å drikke kjølig vann. I tillegg regulerer katter kroppstemperaturen ved å puste raskere, slik at de kan kvitte seg med varme gjennom pusten.

Kattefontene:

En populær løsning for å oppmuntre katter til å drikke mer vann er å bruke en kattefontene. Kattefontener gir flere fordeler. De har ofte et filtreringssystem som bidrar til å holde vannet friskt og fritt for urenheter.

Mange katter foretrekker rennende vann fremfor stillestående vann, og drikkefontener imøtekommer denne preferansen. Dette kan være spesielt nyttig for katter som er nøye med vanninntaket eller de som lider av visse helseproblemer, som for eksempel urinveisinfeksjoner. Slike drikkefontener kan derfor være et verdifullt tillegg for å oppmuntre til økt væskeinntak og bedre kattens generelle helse. Så, selv om katter generelt kan drikke kaldt vann uten problemer, kan en kattefontene være en fin måte å øke væskeinntaket gjennom dagen.

Fordeler med kaldt vann fra en kattefontene:

 • Stimulerer drikkelysten:
  Katter er mer tilbøyelige til å drikke mer når vannet er friskt og kjølig.
 • Forebygger dehydrering:
  Kaldt vann kan være spesielt gunstig på varme dager, da det kan bidra til å forhindre dehydrering.
 • Fremmer god helse:
  Riktig hydrering er avgjørende for kattens generelle helse, og en kattefontene gjør det enkelt å opprettholde dette.

Vanndispenser til katt er en vannbeholder på inntil flere liter, som slipper ut vann til en vannskål etter hvert som katten drikker. I motsetning til vannfontener har vanndispensere ingen elektriske deler, og er derfor ganske vedlikeholdsfrie.

Fordelen med en vanndispenser:

 1. Renere drikkevannskvalitet:
  Siden alt vanne er i en beholder, så vil det alltid være friskt nytt vann i skåla.
 2. Slipper å etterfylle ofte:
  Vannbeholderen kan romme inntil flere liter vann, så du slipper å tenke på etterfylling hele tiden. Dette er veldig praktisk hvis katten skal være alene hjemme over lengre tid.:
 3. Bedre helse:
  Katter kan få urinveisinfeksjoner, og det er en stor fordel at de kan drikke friskt vann.
 4. Stimulerer drikkelysten:
  Katter er kresne, og rent vann stimulerer drikkelysten til katter.
 5. Slipper utskiftning av filtere.
  Drikkefontener har filtere som må skiftes ut. Dette slipper du normalt med en vanndispenser
 6. Mindre vedlikehold: 
  Som tidligere nevnt, så er det mindre vedlikehold av en vanndispenser, siden det ikke finnes elektriske deler

  Fordelen med en vannfontene:

  1. Fremmer hydrering:
   Katter har ofte en tendens til å drikke mindre vann enn de egentlig trenger. En vannfontene oppfordrer til mer drikking på grunn av den kontinuerlige strømmen av vann, noe som kan være spesielt nyttig for katter som foretrekker rinnende vann.

  2. Renere vann:
   Vannfontener har vanligvis et innebygd filter som fjerner urenheter og smuss fra vannet. Dette sørger for at katten din alltid har tilgang til rent og friskt vann, noe som er avgjørende for god helse.

  3. Forebygging av urinveisproblemer:
   Økt vanninntak kan bidra til å forebygge urinveisproblemer hos katter, som for eksempel krystaller eller urinveisinfeksjoner. Gjennom å drikke mer vann kan kattens urin fortynnes, noe som reduserer risikoen for slike helseproblemer.

  4. Stimulerer naturlig atferd:
   Katter kan være tiltrukket av bevegelige vannkilder på grunn av deres naturlige instinkt til å jakte på bytte. En vannfontene kan derfor stimulere kattens naturlige atferd og tilby en form for mental og fysisk aktivitet.

  5. Reduserer risikoen for kontaminering:
   Med en vannfontene vil katten ha en dedikert kilde til vann som ikke er like utsatt for å bli sølt eller forurenset av matrester. Dette kan bidra til å holde området rundt matskålen renere og mer hygienisk

  Vanndispenser til katt er en vannbeholder på inntil flere liter, som slipper ut vann til en vannskål etter hvert som katten drikker. I motsetning til vannfontener har vanndispensere ingen elektriske deler, og er derfor ganske vedlikeholdsfrie.

  Fordelen med en vanndispenser:

  • Renere drikkevannskvalitet:
   Siden alt vanne er i en beholder, så vil det alltid være friskt nytt vann i skåla.
  • Slipper å etterfylle ofte:
   Vannbeholderen kan romme inntil flere liter vann, så du slipper å tenke på etterfylling hele tiden. Dette er veldig praktisk hvis katten skal være alene hjemme over lengre tid.:
  • Bedre helse:
   Katter kan få urinveisinfeksjoner, og det er en stor fordel at de kan drikke friskt vann.
  • Stimulerer drikkelysten:
   Katter er kresne, og rent vann stimulerer drikkelysten til katter.
  • Slipper utskiftning av filtere.
   Drikkefontener har filtere som må skiftes ut. Dette slipper du normalt med en vanndispenser
  • Mindre vedlikehold: 
   Som tidligere nevnt, så er det mindre vedlikehold av en vanndispenser, siden det ikke finnes elektriske deler

  Ulempen med vanndispenser:

  • Ikke rennende vann
   Katter foretrekker rennende vann, som stimulerer ytterligere til drikkelysten.
  • Ikke filter
   Vanndispensere roterer ikke vannet, og får følgelig ikke renset vannet som er i skålen.

  Hvor ofte du bør bytte vannet i en kattefontene, avhenger av flere faktorer, inkludert fontenens størrelse, antall katter som bruker den, og miljøet der fontenen befinner seg.

  En vannfontene har jo et filter som renser vannet, og gir katten friskt vann. Allikevel kan det danne seg bakterievekst på innsiden, og på generelt grunnlag anbefales det imidlertid å bytte vannet og rengjøre fontenen minst en gang i uken.

  Her er noen retningslinjer du kan følge:

  • En gang i uken:
   Tøm kattefontenen, vask den grundig med mild såpe, skyll den godt og fyll den deretter med ferskt vann. Dette bidrar til å hindre opphopning av bakterier og alger.
  • Vurder hyppighet:
   Hvis du merker at vannet i fontenen blir skittent raskere enn vanlig, eller hvis det er mer enn én katt som bruker den, kan det være lurt å bytte vannet oftere, for eksempel hver 3-4 dag.
  • Hold øye med vannivået:
   Sørg for at fontenen alltid har tilstrekkelig med vann, slik at pumpen ikke blir tørr, noe som kan påvirke ytelsen.
  • Rengjør pumpen regelmessig:
   I tillegg til å bytte vannet, bør du også rengjøre pumpen jevnlig i henhold til produsentens instruksjoner. Dette bidrar til å opprettholde en god vannsirkulasjon og forhindrer tilstopping.
  • Skift filteret:
   Kattefontener har et filter som av og til må skiftes. Hvis filteret ikke skiftes vil kattefontenens funksjon med å gi friskt og rent vann gradvis forsvinne.
  • Les instruksjonene:
   Husk å lese produsentens instruksjoner for rengjøring og vedlikehold av din spesifikke kattefontene, da anbefalingene kan variere avhengig av modell og design. Ved å opprettholde en ren vannfontene, gir du katten din tilgang til friskt og rent vann, noe som er viktig for helsen deres.