Hundeskåler, flasker og beholdere

Vise som Rutenett Liste

produkter 64

Angi synkende retning
per side

Hundeskåler og vannskåler til hund

En hund spiser 1-3 ganger daglig gjennom hele livet. Det er viktig at en mat og drikkeskål til hund er en skål som hunden liker og som passer hundens behov. Det er noen hunder som ikke liker stål-skåler og noen liker ikke mørke skåler. Test ut hva din hund liker best!

Ofte stilte spørsmål:

Størrelsen på en hundeskål avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på hunden din, rasen, alderen, og hvor mye mat eller vann du planlegger å gi. Generelt sett er det en god idé å velge en hundeskål som er stor nok til å romme den daglige mat- eller vannmengden hunden din trenger, men ikke så stor at det blir vanskelig å oppbevare eller rengjøre. Det kan også være lurt å investere i en skål som er laget av et holdbart materiale og er enkel å rengjøre.Her er noen generelle retningslinjer:

 1. Størrelse på hunden: Større hunder trenger naturligvis større skåler, mens mindre raser kan klare seg med mindre skåler.

 2. Alder: Valper kan trenge mindre skåler i begynnelsen, men de vokser raskt, så du må kanskje oppgradere størrelsen på skålen etter hvert som de vokser.

 3. Aktivitetsnivå: Hunder som er veldig aktive og trener mye, kan trenge større mengder mat, så du må kanskje ha en større skål for dem.

 4. Spisevaner: Noen hunder spiser eller drikker mer enn andre. Hvis hunden din har en tendens til å søle mye vann eller mat, kan det være lurt å velge en større skål for å unngå søl.

 5. Anbefaling fra veterinæren: Veterinæren din kan gi deg råd om hvor mye mat hunden din bør spise daglig, og dette kan hjelpe deg med å bestemme riktig størrelse på skålen.

Valg av hundeskål avhenger av flere faktorer. Her er noen typer hundeskåler du kan vurdere:

 • Hundeskål i rustfritt stål:
  Holdbar, enkel å rengjøre, motstandsdyktig mot bakterievekst. Passer til de fleste hunder, spesielt de som ikke har bestemte behov eller allergier.
 • Hundeskål i plast:
  Lett og rimelig, men er mindre holdbart enn rustfritt stål, og kan få riper over tid. Noen hunder kan ha allergier mot plast. Sørg for at det er brukt hard PP – polypropylen plast for ekstra holdbarhet.
 • Hundeskål i keramikk eller glass:
  Estetisk og tiltalende med høy vekt som kan forhindre tipping. Glass og keramikkskåler er enkle å rengjøre. Ulempen er at de teoretisk kan brekke eller sprekke, og de kan være tunge å håndtere.
 • Slow Feeder hundeskål:
  Dette er en matskål for glupske hunder. Den reduserer hastigheten på hundens måltid, bidrar til å forhindre overspising og luftinntak. Ulemper: Noen hunder kan trenge tid til å tilpasse seg.
 • Høye hundeskåler:
  Hundeskål i stativ reduserer belastningen på hundens nakke og rygg, spesielt for store eller eldre hunder og spesielt de med leddproblemer.
 • Hundeskåler med stativ:
  Hundeskåler med stativ kan tilpasses hundens høyde, bidrar til å forhindre belastning på nakke og rygg. Passer bra for hunder i ulike størrelser, spesielt de som vokser raskt.
 • Varmeskål til hund
  En varmeskål til hund settes utendørs for å ikke fryse maten om vinteren. Alternativt for hunder og katter som har behov for temperert mat.

Når du velger en hundeskål, vurder hundens behov og dine egne preferanser. Husk å rengjøre hundeskålen regelmessig for å forhindre bakterievekst og opprettholde hundens helse.

Hunder trenger tilgang til ferskvann hele tiden for å opprettholde riktig hydrering. Hvor ofte en hund drikker, avhenger av flere faktorer, inkludert størrelse, alder, aktivitetsnivå, helse og klimaet de lever i. Generelt sett bør hunder ha tilgang til vann hele dagen og drikke når de føler behov for det.

Aktivitetsnivået til hunden kan påvirke hvor mye vann de trenger. For eksempel vil en aktiv hund som deltar i fysisk krevende aktiviteter, trenge mer vann enn en mer stillesittende hund. Også værforholdene kan spille en rolle; i varmt vær eller ved høy luftfuktighet vil en hund sannsynligvis drikke mer vann for å kjøle seg ned.

Oppholder hunden seg i hundebur eller i bilbur er det viktig at også der bør hunden ha tilgang til vann. Mikopet selger flere typer av vannskål til bur og drikkeflasker som kan festes til bur.

Det er viktig å være oppmerksom på tegn på dehydrering, for eksempel overdreven tørst, tørr munn, slapphet eller mørk farge på urinen. Hvis du merker slike tegn, bør du kontakte veterinæren din for råd. I tillegg er det viktig å sørge for at hundens vannskål er ren, og at vannet alltid er tilgjengelig, spesielt under varme forhold eller etter fysisk aktivitet.

Hvor mye vann en hund drikker, kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert størrelse, alder, aktivitetsnivå, helsestatus og klima.

Generelt sett trenger hunder vanligvis mellom 30 og 60 milliliter vann per kilo kroppsvekt per dag.

Aktivitetsnivået til hunden påvirker vannbehovet. Mer aktive hunder eller de som er utsatt for varmt vær, kan trenge mye vann for å erstatte væsketapet.

Det er viktig å sørge for at hunden alltid har tilgang til friskt vann. Hunder regulerer vanligvis sitt eget vanninntak, så det er viktig å være oppmerksom på endringer i drikkevaner, da dette kan indikere helseproblemer som dehydrering eller andre medisinske tilstander.

Hvis du er bekymret for hundens vanninntak eller har spesifikke spørsmål om ditt individuelle dyrs behov, er det alltid best å konsultere en veterinær.

Slow feeder matskåler for hunder

Fremme sunn spising

Slow feeder matskåler flott for hundeeiere som ønsker å oppmuntre sunn spising hos sine hunder. Skålene er utformet for å bremse ned hundens spisehastighet, noe som kan være spesielt viktig for hunder som har en tendens til å svelge maten hel eller spise for raskt.

Hvordan fungerer slow feeder matskåler?

Slow feeder matskåler har et unikt design med ulike mønstre, forhøyninger og hindringer i bunnen av skålen. Dette gjør det vanskeligere for hunden å nå maten raskt, og vil derfor tygge maten bedre og sluke maten saktere. Dette kan ikke bare bidra til bedre fordøyelse, men det kan også forhindre risikoen for luftinntak, noe som er knyttet til visse helseproblemer hos hunder.

Fordeler med slow feeder matskåler:

 1. Forhindrer overspising: Ved å bremse ned spisehastigheten kan slow feeder matskåler bidra til å forhindre at hunden overspiser, noe som er spesielt viktig for hunder som har en tendens til å sluke maten sin.

 2. Stimulerer mental aktivitet: Å arbeide for å få tak i maten fra en slow feeder skål stimulerer intelligente eller aktive raser som trenger ekstra stimuli.

 3. Reduserer risikoen for oppkast: Hunder som spiser for raskt, har en økt risiko for å kaste opp etter måltider. Slow feeder matskåler kan bidra til å redusere denne risikoen ved å fremme mer nøye tygging.

 4. Fremmer sunn vekt: Ved å forhindre overspising og saktere spising, kan slow feeder matskåler være et nyttig verktøy for å opprettholde en sunn vekt hos hunden.

Tips for bruk:

 • Introduksjon: Gi hunden tid til å tilpasse seg den nye skålen. Noen hunder kan være skeptiske i begynnelsen, så det kan være lurt å introdusere slow feeder matskålen gradvis.

 • Rengjøring: Sørg for å rengjøre skålen regelmessig for å forhindre bakterievekst og opprettholde god hygiene.

 • Overvåking: Overvåk hunden din mens den spiser for å sikre at den ikke blir frustrert eller stresset av slow feeder skålen.

Slow feeder matskåler er tilgjengelige i ulike størrelser og materialer, slik at du kan velge den som passer best for din hund's behov og preferanser.