Kattens matplass

Vise som Rutenett Liste

produkter 63

Angi synkende retning
per side

Alt du trenger til kattens matplass:

Mange katteeiere er ikke klar over at matplassen er veldig viktig for katten. Her skal katten ha fred og ro for å kunne spise og drikke uforstyrret. Selv om katten din er verdens snilleste katt så skal små barn eller andre forstyrrende elementer holdes borte fra katten når den spiser og drikker.  
Kattens matplass skal alltid være ren, dette er viktig for å forhindre vond lukt og bakterier som kan gjøre katten syk. Noen kan syns det er vanskelig å velge riktig utstyr til mat og drikke for katt. Det viktigste er at den er ren og at katten er komfortabel med den. Det er også viktig at vannskålen til katten er så stor at katten aldri går tom for vann hvis katten skulle være alene hjemme.  

Mikopet - nettbutikk for katter

Vanlig stilte spørsmål:

 • Katten er en naturlig jeger
  I motsetning til hunder, er katter naturlige jegere og har et annet forhold til måltider. Katter har en tendens til å spise små porsjoner gjennom hele dagen, noe som gjenspeiler deres instinktive jaktatferd. Med dagens næringsrike kattemat og hvis katten i tillegg sper på med det den jakter ute, trenger ikke nødvendigvis å ha konstant tilgang til mat. Tvert imot, å la katten ha tilgang til mat hele tiden kan føre til overvekt eller overspising.
 • Faste måltider:
  Det anbefales vanligvis å gi katten faste måltider, vanligvis to eller tre ganger om dagen, avhengig av alder og individuelle behov. Dette gir katten en rutine og hjelper eieren med å kontrollere porsjonsstørrelser, noe som er spesielt viktig for kattens helse.
 • Tilgang til rent vann
  Likevel er det viktig å sørge for at katten alltid har tilgang til rent, ferskt vann. Dette er avgjørende for å unngå dehydrering, spesielt for katter som spiser tørrfôr.

Kattens diett bør også tilpasses dens alder, aktivitetsnivå, og eventuelle helseproblemer den kan ha. For råd om kattemat og fôring, er det best å konsultere en veterinær for å sikre at katten din får den riktige ernæringen og omsorgen den trenger.

Å skape en ideell matplass for katten din er avgjørende for dens trivsel og helse. Riktig utstyr gir ikke bare en behagelig spiseopplevelse, men kan også forebygge mulige helseproblemer. Her er noen ideer til utstyr du kan kjøpe til katten:

 1. Katteskål:
  Katteskåler som er holdbar og enkel å rengjøre. Rustfritt stål eller keramikk er gode valg, da de motstår bakterievekst og er trygge for katten. Katter kan noen ganger være litt rotete når de spiser. Velg skåler med en kant for å unngå at maten havner på gulvet og for å lette rengjøringen.

 2. Vannfontene katt:
  For å oppmuntre til tilstrekkelig væskeinntak, kan du vurdere en vannfontene. Katter liker ofte rennende vann, og dette kan bidra til å forhindre dehydrering.

 3. Antiskli matunderlag:
  Sørg for at katteskålen er plassert på et antiskli-underlag for å forhindre at de glir rundt.

 4. Rengjøringsutstyr:
  Ha en dedikert børste eller klut for rengjøring av matskåler, og sørg for å vaske dem regelmessig for å unngå bakterievekst.
 5. Stille spiseplass:
  Dette er kanskje ikke et utstyr, men det er verd å ta med seg. Plasser kattens matplass på et rolig sted uten mye trafikk. Dette gir katten en avslappet atmosfære under måltidene.