Sammenleggbare kattebur

Vise som Rutenett Liste

produkter 25

Angi synkende retning
per side

Sammenleggbare kattebur og stålbur:

Et sammenleggbart bur til katt kan være en praktisk løsning for å gi katten din en trygg og komfortabel soveplass når du er på reise eller på besøk hos venner og familie. Innebu til katt er vanligvis laget av stål og har enkel tilgang via en dør på forsiden.

Fordelen med et sammenleggbart stålbur er at det er lett å frakte med seg og settes opp i løpet av sekunder. Når buret ikke er i bruk, kan det enkelt foldes sammen til en flat og kompakt størrelse som tar minimalt med plass. Dette gjør det enkelt å ta med seg buret på reiser, campingturer eller til og med til veterinæren.

Et sammenleggbart bur kan også gi katten din en følelse av sikkerhet og trygghet når den er borte fra hjemmet sitt. Katten vil ha en fast og kjent soveplass som kan bidra til å redusere stresset og bekymringene den kan føle når den er i et ukjent miljø.

Når du velger et sammenleggbart kattebur, er det viktig å sørge for at det er stort nok til at katten din kan bevege seg komfortabelt.

Alt i alt kan et sammenleggbart kattebur være en praktisk og komfortabel løsning for å gi katten din en trygg og kjent soveplass når du er på farten. Med riktig størrelse og tilbehør kan du sikre at katten din har en behagelig og avslappende opplevelse, uansett hvor dere er.

Ofte stilte spørsmål:

Et kattebur bør egentlig være så stort som mulig, men hvis vi forutsetter at man ikke har ubegrenset med plass, så skal vi se litt nærmere på hvilke faktorer som bør gjelde for størrelse på kattebur.

Størrelsen på et kattebur kan variere avhengig av kattens størrelse, type, og formålet med bruk. Det er forskjell på å frake katten til veterinæren, hvor du ikke behøver mer enn en liten kattesekk og hvis du skal på biltur hvor du behøver et skikkelig transportbur til katt. Generelt sett bør et kattebur være stort nok til at katten kan stå oppreist, snu seg og strekke seg ut. Her er noen retningslinjer:

 • Høyde:
  Burhøyden bør være slik at katten kan stå oppreist uten å bøye hodet for mye.
 • Bredde:
  Katten skal kunne snu seg og ligge ned komfortabelt. Bredden av buret bør være tilstrekkelig for katten å kunne snu seg rundt.
 • Lengde:
  Katten bør kunne strekke seg ut fullstendig når den ligger ned i buret.
  Luftstrøm og sikt:
  Buret bør ha god luftgjennomstrømning for å holde katten komfortabel. Samtidig er det viktig at katten kan se ut, slik at den ikke føler seg isolert.
 • Formål:
  Hvis buret er ment for biltransport eller flytransport, må det oppfylle kravene i forhold til vegtrafikkloven og IATA sine rettigheter for flytransport. Hvis buret er for midlertidig opphold eller sykdom, bør det være stort nok til å inkludere en liten kattedo.
 • Kvalitet:
  Sørg for at buret er solid, sikkert og enkelt å rengjøre.

Desto mindre buret er, desto oftere må du passe på at katten får komme ut og strekke på seg. Husk at det er viktig å gi katten nok plass til å føle seg komfortabel, spesielt hvis den skal tilbringe lengre tid i buret. Hvis du har spesifikke behov eller bekymringer, kan det være lurt å rådføre deg med en veterinær for å få råd som er tilpasset din katts individuelle behov.

Å plassere en kattunge i et lukket bur er et omdiskutert tema blant katteeiere og eksperter. Noen mener at bruk av kattebur kan være nyttig for kattungens sikkerhet og trening, mens andre anser det som inhumant.

Derimot er bur med åpen dør kan være svært positivt for en katt hvis det er plassert på et lunt og trygt sted. Da får katten sitt eget krypinn som er dens eget.

Det finnes noen fordeler ved bruk av bur:

 • Sikkerhet:
  Et bur kan gi en trygg og begrenset plass for kattungen din, spesielt når du ikke kan overvåke den. Dette kan forhindre at kattungen får tilgang til farlige områder eller tygger på farlige gjenstander.
 • Trening:
  Bur kan også brukes som et verktøy for å trene kattungen til å være alene hjemme, hindre uønsket atferd og bistå med katte-toalett-opplæring.
 • Størrelse:
  Buret bør være romslig nok til å inkludere en katteseng, ha et eget område for matskål, samt en åpen plass hvor kattungen kan ligge rett ned på underlaget. Katter bruker gulvet som en måte å regulere kroppsvarmen på.
 • Tid:
  Kattungen bør ikke være låst inne i buret i lange perioder. Den trenger tid til å utforske, leke og være sosial.
 • Positiv tilnærming:
  Introduser buret på en positiv måte, slik at kattungen assosierer det med hyggelige opplevelser. Legg leker og godbiter inne i buret for å gjøre det mer attraktivt.
 • Ikke straff:
  Aldri bruk buret som straff. Det skal være et trygt sted for kattungen, ikke et sted den frykter.

Husk at kattunger trenger mye oppmerksomhet, tilsyn og sosialisering. Å bruke et låst bur bør kun gjøres i helt spesielle tilfeller. Hver kattunge er unik, så det kan være lurt å konsultere med en veterinær for å få råd som passer til din spesifikke kattunge.

Mikopet selger"Movapet" sammenleggbart kattebur som er helt perfekte når du behøver å avgrense katten for kortere perioder eller du ønsker å gi katten din sin egen faste plass i stua. Våre kattebur er identiske som Trixie hundebur / Trixie kattebur. De er produsert på samme fabrikk og har samme størrelse og utforming. De er bare billigere