Kattemynte | catnip

Vise som Rutenett Liste

produkter 7

Angi synkende retning
per side

Ofte stilte spørsmål:

Kattemynte/Catnip:

Catnip på norsk er "Kattemynte".

Kattemynte har en berusende effekt på katter, og er populært å la katten leke med.

Kattemynte kommer i mange former. Du får kjøpt kattemynte som catnip spray, som tørket plante. Kattemynte leveres i løsvekt og som bestanddel i leker.

Du får kjøpet kattemynte her i Mikopet.

Kattemynte, eller catnip er også kjent som Nepeta cataria, er en plante som ofte brukes til å stimulere katter. Den inneholder en kjemisk forbindelse kalt nepetalakton, som virker på kattens luktesansreseptorer. Her er hvordan kattemynte virker:

 • Luktesansstimulering:
  Nepetalakton utløser en respons hos katter når de inhalerer eller lukter på stoffet. Det aktiverer luktesansreseptorer i nesen, og dette fører til en kraftig reaksjon hos mange katter.
 • Eufori:
  Mange katter reagerer på kattemynte ved å vise euforiske eller lykkelige reaksjoner. Dette kan inkludere å gni seg mot planten, rulle rundt, og leke entusiastisk.
 • Hyperaktivitet:
  Noen katter blir veldig lekne og aktive når de er utsatt for kattemynte. Dette kan gi dem ekstra energi i en kort periode.
 • Varighet av effekter:
  Effektene av kattemynte varierer fra katt til katt, og responsen kan vare i omtrent 10-15 minutter. Etter dette kan katten trenge litt tid før den blir reaktiv overfor kattemynte igjen.
 • Bruksområder:
  Kattemynte brukes ofte til å oppmuntre katter til å leke, spesielt med leker som er fylt med kattemynte. Det kan også være nyttig for å tiltrekke katter til visse områder, for eksempel en klorestolpe.

Det er viktig å merke seg at ikke alle katter reagerer på kattemynte, og responsen kan være genetisk betinget. Omtrent 50-75% av katter viser en reaksjon på kattemynte. I tillegg er effektene vanligvis kortvarige, og katter kan utvikle en toleranse over tid, noe som betyr at de ikke reagerer like sterkt med gjentatt eksponering.

Det er ikke kjent at katter pådrar seg skader ved å spise kattemynte, men hvis en katt spiser for mye kattemynte er det opplyst at de kan få noe forbigående mageproblemer, men dette er skjedent. Kattemynte er allikevel ikke ment å spises, og blir normalt brukt som supplemet i katteleker eller som spray for å tiltrekke seg katter til for eksempel kloremøbler.

Kattemynte | Catnip

Kattemynte, også kjent som catnip, er en plante som har evnen til å forvandle kattens oppførsel på en forbløffende måte. Med sine karakteristiske hjerteformede blader og duftende essensielle oljer, er kattemynte en kilde til uendelig moro for våre nysgjerrige firbente venner.

Tørket Kattemynte:

Dette er den mest vanlige formen for kattemynte som finnes på markedet. Tørkede blader og blomster av kattemynte kan legges i leker, som myke stoffdyr eller små puter, for å skape en kilde til lek og aktivitet for katter. Katter reagerer ofte med intense rullinger, hopp og generell entusiasme når de kommer i kontakt med tørket kattemynte.

Kattemynteleker:

Det er en rekke leker tilgjengelig som har kattemynte integrert eller som fyllmateriale. Disse lekene varierer fra plastleker hvor man kan legge kattemynte inni, til myke dyr og små puter. Kattemynte Lekeballer fylt med kattemynte er en annen populær måte å underholde katter på. Disse små ballene gir en intens duft og gir katter muligheten til å rulle, kaste og jage dem rundt.

Kattemynte Spray:

Kattemynte kan også være tilgjengelig som en spray. Dette gir deg muligheten til å sprute kattemynte på leker, kloremøbler eller andre steder som du ønsker å tiltrekke kattens oppmerksomhet. Sprayen inneholder vanligvis en konsentrert form av kattemynteolje og kan gi lignende reaksjoner som tørket kattemynte.

Kattemynte planter:

For de som ønsker å gi katten en mer naturlig opplevelse, kan du dyrke din egen kattemynteplante. Dette gir katten muligheten til å utforske planten og reagere på duften direkte. Vær oppmerksom på at katter kan prøve å spise planten, så det er viktig å forsikre deg om at den er trygg for dem å konsumere.

Uansett hvilken form du velger, er det viktig å overvåke kattens reaksjoner og bruke kattemynte med måte. Noen katter kan bli overstimulert, så det er viktig å gi dem pauser når de leker med kattemynte. Gjennom å utforske de varierte formene for kattemynte, kan du gi din kjære katt en fortryllende opplevelse fylt med glede og energi.