Hundemat og godbiter

Vise som Rutenett Liste

produkter 36

Angi synkende retning
per side

Hundemat

Valg av riktig hundemat er viktig for å sikre at hunden din får riktig næring og at den holder seg sunn og frisk. Det er viktig å velge en type hundemat som passer til hundens størrelse, alder og aktivitetsnivå. Det finnes mange forskjellige typer og merker av hundemat på markedet.

Hos Mikopet selger vi kun det ypperste av hundemat, inneholdende kun naturlige og ekte råvarer fra dyr. 

Uansett hva du velger, er det viktig å sørge for at hunden din får en balansert diett som gir alle nødvendige næringsstoffer.

Mikopet - din dyrebutikk på nett

Ofte stilte spørsmål:

Hunder har spesifikke ernæringsbehov, og noen matvarer som er trygge for mennesker, kan være skadelige eller til og med giftige for hunder. Generelt bør hunder holde seg til hundemat beregnet for hunder, men det er lov å gi hunden en liten godbit fra bordet av og til. Her er noen matvarer som hunder kan spise:

 • Kjøtt:
  Kokt kylling, biff og kalkun er vanlige og trygge kilder til protein for hunder. Sørg for å fjerne eventuelle bein og overflødig fett.
 • Grønnsaker:
  Mange grønnsaker er trygge for hunder. Eksempler inkluderer gulrøtter, erter, brokkoli og søtpotet. Sørg for at grønnsakene er kokte eller på annen måte tilberedt for å lette fordøyelsen.
 • Frukt:
  Noen frukter er trygge for hunder, som epler (uten kjerner), blåbær og bananer. Unngå druer og rosiner, da disse kan være giftige for hunder.
 • Meieriprodukter:
  Noen hunder tåler meieriprodukter, mens andre kan være laktoseintolerante. Yoghurt og ost i små mengder kan være trygt for noen hunder.
 • Korn og kornprodukter:
  Kokt ris og kokt bygg kan være en god kilde til karbohydrater for hunder. Unngå imidlertid å gi hunder mat med høyt sukkerinnhold eller krydder.
 • Fisk:
  Kokt fisk er en annen god proteinkilde. Unngå å gi rå fisk på grunn av risikoen for parasitter.
 • Egg:
  Kokte eller stekte egg er en utmerket kilde til protein og kan være en del av hundens kosthold. Sørg for å tilberede egg grundig for å unngå risikoen for salmonella.
 • Peanøttsmør:
  Rent peanøttsmør, uten tilsetninger som sukker eller kunstige søtningsmidler, kan være en deilig godbit for hunder. Pass på å velge et merke uten xylitol, et stoff som er giftig for hunder.
 • Havregryn:
  Kokt havregryn uten sukker eller krydder kan være en kilde til fiber og karbohydrater for hunder. Det kan også være spesielt nyttig for hunder med fordøyelsesproblemer.
 • Cottage Cheese:
  Dette meieriproduktet er ofte godt tolerert av hunder og gir en ekstra proteinkilde. Velg en variant med lavt fettinnhold.
 • Gresskar:
  Kokt eller most gresskar er en kilde til fiber og kan være bra for hundens fordøyelse. Det er også en kilde til betakaroten, som er gunstig for synet og immunsystemet.
 • Kokte grønnsaker:
  Brokkoli, blomkål og grønne bønner er eksempler på grønnsaker som kan gis til hunder etter koking. Unngå å tilsette krydder eller olje.
 • Kokt kalkun eller kyllingpølse:
  Magre kjøttpølser uten tilsetningsstoffer eller krydder kan være en velsmakende belønning for hunden din.
 • Bær:
  Jordbær, bringebær og tranebær kan være sunne godbiter for hunder. De gir også antioksidanter som er gunstige for hundens helse.
 • Søtpotet:
  Kokt eller bakt søtpotet gir hunder en kilde til komplekse karbohydrater og vitamin A.
 • Kokt lever:
  Lever er rikt på næringsstoffer som jern og vitamin A. Gi det i moderate mengder, da for mye lever kan forårsake ubalanse i kostholdet.
 • Pasta eller nudler:
  Kokt pasta uten krydder eller saus kan være en kilde til energi for hunder. Velg varianter av hel hvete for ekstra fiber.
 • Mager yoghurt:
  Yoghurt uten sukker eller kunstige søtningsmidler kan være en kilde til probiotika, som støtter hundens tarmhelse.
 • Kokt lam:
  Magert, kokt lam er en annen kilde til protein som noen hunder kan nyte.

Det er viktig å huske at alle hunder er forskjellige, og noen hunder kan ha allergier eller intoleranser mot visse matvarer. Før du introduserer nye matvarer i hundens kosthold, kan det være lurt å rådføre deg med veterinær for å forsikre deg om at de er trygge for din spesifikke hund. I tillegg bør du unngå å gi hunder sjokolade, løk, hvitløk, alkohol og andre matvarer som er kjent for å være skadelige for dem.

Det er flere matvarer og substanser som kan være skadelige eller giftige for hunder. Det er viktig å være oppmerksom på hva du gir hunden din for å unngå helseproblemer. Noen eksempler på matvarer og substanser som hunder ikke bør spise inkluderer:

Sjokolade: Inneholder stoffet theobromine, som kan være giftig for hunder og forårsake symptomer som oppkast, diaré, rask pust, og i alvorlige tilfeller, hjertesvikt.

Løk og hvitløk: Inneholder stoffer som kan skade hundens røde blodlegemer og føre til anemi.

Druer og rosiner: Disse kan forårsake nyresvikt hos noen hunder, selv i små mengder.

Avokado: Inneholder persin, som kan være giftig for hunder i store mengder og føre til mageproblemer.

Alkohol: Selvfølgelig skal hunder ikke få alkohol, da det kan føre til alkoholforgiftning med symptomer som oppkast, diaré, depresjon, og i alvorlige tilfeller, pusteproblemer og koma.

Kaffe og te: Inneholder koffein, som kan være skadelig for hunder og forårsake symptomer som rastløshet, rask pust, hjertebank, og i alvorlige tilfeller, død.

Nøtter: Spesielt macadamianøtter. Noen typer nøtter kan forårsake giftige reaksjoner hos hunder.

Xylitol: En sukkererstatning som ofte finnes i sukkerfrie produkter som tyggegummi og godteri. Xylitol kan føre til en kraftig økning i insulinutskillelse, noe som kan resultere i lavt blodsukker og leversvikt hos hunder.

Det er viktig å konsultere veterinæren din hvis du er usikker på om en bestemt matvare er trygg for hunden din. Hunder kan reagere forskjellig på mat, så det er alltid lurt å være forsiktig og unngå å gi dem menneskemat med mindre du er sikker på at det er trygt.

Kjøp hundefor hos Mikopet

Ja, hunder kan spise bananer i moderate mengder. Fjern skallet og gi hunden bare den myke delen av bananen.

Bananer er en sunn kilde til vitaminer, mineraler og kostfiber. De inneholder også kalium, som er viktig for nerve- og muskelfunksjon. Imidlertid bør du gi hunden små biter av banan og unngå å gi den store mengder, da overdreven fruktinntak kan føre til fordøyelsesproblemer.

Som med alle nye matvarer, bør du introdusere bananer gradvis i hundens kosthold for å se hvordan den reagerer.

Husk at selv om bananer er trygge for de fleste hunder, kan det være individuelle forskjeller, så det er alltid lurt å konsultere veterinæren din hvis du er usikker eller hvis hunden din har spesielle ernæringsbehov eller helseproblemer.

Mikopet | Hundefor på nett 

Ja, hunder kan generelt spise reker i moderate mengder, men det er noen forholdsregler du bør ta. Reker er en kilde til protein og omega-3-fettsyrer, som kan være gunstig for hundens helse. Imidlertid bør du fjerne skallet og koke rekene før du gir dem til hunden. Unngå også å gi hunden krydret eller sterkt krydret mat, da dette kan forårsake problemer i fordøyelsessystemet.

Det er viktig å merke seg at noen hunder kan være allergiske mot sjømat, inkludert reker. Hvis du gir hunden reker for første gang, må du overvåke den nøye for tegn på allergiske reaksjoner, for eksempel kløe, rødhet, oppkast eller diaré. Hvis hunden viser noen av disse symptomene, bør du kontakte veterinæren.

Det kan være lurt å konsultere veterinæren din før du gjør større endringer i hundens diett eller legger til nye matvarer.

Mikopet | Hundefor på nett 

Ja, hunder kan spise epler i moderate mengder. Epler er en god kilde til fiber, vitaminer og antioksidanter, som kan være gunstige for hundens helse. Imidlertid bør du være oppmerksom på noen ting:

 1. Fjern frøene: Eplefrø inneholder cyanid, som kan være giftig for hunder i store mengder. Fjern frøene før du gir hunden et eple.

 2. Fjern stilkene og kjernen: Stilkene og kjernen kan også være vanskelige for hunden å fordøye. Fjern disse delene før du gir eplet til hunden.

 3. Begrens mengden: Selv om epler er sunne, bør de gis som godbiter og ikke utgjøre en stor del av hundens kosthold. For mye av noe, selv noe sunt, kan føre til fordøyelsesproblemer.

 4. Unngå eplekjerner: Selv om det er lite sannsynlig at en eller to eplekjerner forårsaker problemer, er det best å fjerne dem helt for å være på den sikre siden.

Husk at noen hunder kan ha allergier eller sensitiviteter, så det er alltid lurt å introdusere nye matvarer gradvis og overvåke hunden din for eventuelle uvanlige reaksjoner. Hvis du er i tvil, bør du kontakte veterinæren din for råd basert på hundens spesifikke helsebehov.

Mikopet | Hundefor på nett 

Nei, hunder bør ikke spise moreller. Moreller inneholder cyanid, som er giftig for hund. Cyanid kan føre til alvorlige helseproblemer, inkludert forgiftning. Symptomer på cyanidforgiftning hos hunder kan inkludere oppkast, diaré, pustevansker, rask pust, forandringer i hjertefrekvensen og i alvorlige tilfeller kan det føre til kramper og død.

Det er viktig å holde potensielt giftige matvarer utenfor rekkevidde for kjæledyr, og hvis du mistenker at hunden din har spist noe giftig, bør du umiddelbart kontakte veterinæren din for veiledning og behandling.

Ikke gi hunden din moreller eller andre steinfrukter som inneholder cyanid. Hvis du ønsker å gi hunden din frukt, sørg for at det er trygge alternativer som epler (uten frø), bananer eller bær. Likevel er det alltid lurt å sjekke med veterinæren din før du gir kjæledyret ditt noe nytt å spise.

Mikopet | Hundemat på nett 

Ja, hunder kan spise jordbær i moderate mengder. Jordbær er en sunn frukt som er rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter, og mange hunder liker smaken. Imidlertid bør du gi dem jordbær med måte, da store mengder frukt kan føre til fordøyelsesproblemer.

Før du gir hunden din jordbær eller andre frukter, bør du fjerne stilkene og kutte bærene i små biter for å forhindre kvelningsfare. Du bør også sørge for at hunden din ikke har allergier eller intoleranser overfor jordbær eller andre ingredienser du gir den.

Som med alle nye matvarer, bør du introdusere jordbær gradvis og overvåke hundens reaksjon. Hvis du er i tvil eller bekymret for hundens helse, er det alltid lurt å konsultere veterinæren din før du gir nye matvarer til kjæledyret ditt.

Mikopet | Hundefor på nett 

Ja, i moderasjon kan hunder spise peanøttsmør. Peanøttsmør er en kilde til protein og sunne fettstoffer for hunder. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på noen ting:

 1. Usaltet og usøtet:
  Gi hunden usaltet og usøtet peanøttsmør. Salt og sukker kan være skadelig for hunder i store mengder.

 2. Moderasjon:
  Peanøttsmør er kaloririkt, så det bør gis i moderate mengder for å unngå overvekt.

 3. Overvåk allergier:
  Noen hunder kan være allergiske mot nøtter, inkludert peanøtter. Hvis du gir peanøttsmør for første gang, hold øye med hunden din for tegn på allergiske reaksjoner, som kløe, rødhet, eller oppkast.

 4. Unngå varianter med xylitol:
  Xylitol er en søtningsstoff som er giftig for hunder. Sørg for at peanøttsmøret ikke inneholder denne ingrediensen.

 5. Konsulter veterinær:
  Hvis du er usikker på om peanøttsmør er trygt for hunden din, eller hvis hunden din har spesifikke helseproblemer, er det alltid lurt å konsultere veterinær før du introduserer nye matvarer i hundens kosthold.

Mikopet | Hundemat på nett 

Ja, hunder kan spise blåbær, og det anses som trygt for de fleste hunder. Blåbær er en sunn og næringsrik matvare som inneholder antioksidanter, vitaminer og fiber. De kan være en god godbit eller en del av hundens kosthold i moderate mengder.

Det er imidlertid viktig å følge noen retningslinjer:

 1. Moderasjon: Gi blåbær i moderate mengder. For små hunder kan noen få blåbær være tilstrekkelig, mens større hunder kan få litt mer.

 2. Vask blåbærene godt: Før du gir blåbær til hunden din, bør du vaske dem grundig for å fjerne eventuelle rester av sprøytemidler eller andre kjemikalier.

 3. Unngå sukker og søtningsstoffer: Ikke gi hunden blåbærprodukter som inneholder sukker eller søtningsstoffer, da dette kan være skadelig for hunden.

 4. Sjekk med veterinær: Hvis hunden din har underliggende helseproblemer eller spesielle diettbehov, er det alltid lurt å sjekke med veterinær før du introduserer nye matvarer i kostholdet.

Mikopet | Hundemat på nett 

Ja, hunder kan generelt spise egg som en del av kostholdet sitt. Egg er en god kilde til proteiner, vitaminer og mineraler, og det kan være en sunn og næringsrik matkilde for hunder.

Du kan normalt gi hunden egg både rå og kokte. Det finnes en liten mulighet for salmonellainfeksjon hvis du gir rå egg, så det være lurt å koke eggene før du gir dem til hunden for å minimere denne risikoen.

Husk å tilberede eggene uten tilsetninger som salt eller krydder, da overdreven salt eller krydder kan være skadelig for hunder. Det er også viktig å huske på at hundens totale kosthold bør være balansert, og egg bør ikke utgjøre hele kosten. Hvis du har spesifikke bekymringer eller spørsmål om hundens kosthold, er det alltid lurt å konsultere veterinæren din for råd som passer for din spesifikke hund.

Mikopet | Hundemat på nett

Ja, hunder kan i utgangspunktet spise små mengder mango. Mango er en frukt som inneholder vitaminer og mineraler som kan være gunstige for hunder i moderate mengder. Imidlertid bør du være oppmerksom på noen viktige punkter:

 1. Fjern fruktkjernen: Mango har en stor, hard kjerne i midten. Fjern denne før du gir hunden mango, da det kan være en kvelningsfare.

 2. Skrell mangoen: Skallet på mango inneholder stoffer som kan være vanskelige for hunder å fordøye. Skrell mangoen før du gir den til hunden.

 3. Gi i moderate mengder: Mango er rik på sukker, så det bør gis i moderate mengder. For store mengder kan føre til mageproblemer, inkludert diaré.

 4. Pass på allergier: Som med mennesker kan hunder ha matallergier. Introduser nye matvarer gradvis og se etter tegn på allergiske reaksjoner.

Mikopet | Hundemat på nett

Ja, hunder kan spise paprika i moderate mengder. Paprika er en grønnsak som inneholder vitaminer og mineraler som kan være gunstige for hunders helse. Imidlertid bør du fjerne frøene og stilkene, da disse delene kan være vanskelige å fordøye og kan forårsake ubehag for hunden.

Det er viktig å merke seg at mens paprika i seg selv er trygt for hunder i moderate mengder, bør du unngå å gi hunden krydrede eller sterkt krydrede paprikaretter og chili, da krydder og sterke smaker kan være skadelige for dem.

Som med alle nye matvarer, bør du introdusere paprika gradvis i hundens kosthold og være oppmerksom på eventuelle tegn på allergi eller ubehag. Hvis du er usikker, er det alltid lurt å konsultere veterinæren din før du legger til nye matvarer i hundens kosthold.

Mikopet | Hundemat på nett

Ja, i moderate mengder er tomater vanligvis trygge for hunder å spise. Tomater inneholder næringsstoffer som vitamin A, C og K, samt kostfiber. Imidlertid inneholder de også tomatin, et giftig stoff som kan være skadelig for hunder i store mengder.

Det er viktig å fjerne stilkene og bladene, da de inneholder høyere nivåer av tomatin. I tillegg bør du begrense mengden tomater du gir til hunden din, spesielt hvis det er en liten rase. Overflødig tomatin kan forårsake mageproblemer.

Tomater kan også være farlige hvis de er umodne eller grønne, da de inneholder høyere konsentrasjoner av tomatin. Hold deg til å gi modne tomater i moderate mengder som en del av en balansert kosthold.

Som alltid, hvis du er usikker eller bekymret for hvordan hunden din vil reagere på tomater, er det best å konsultere veterinæren din før du gir dem noe nytt i kosten.

Mikopet | Hundemat på nett

Ja, hunder kan generelt spise vannmelon. Vannmelon er en frukt som inneholder mye vann og er lav i kalorier, noe som gjør den til en relativt sunn godbit for hunder. Imidlertid er det viktig å følge noen retningslinjer:

 1. Fjern frøene: Frøene i vannmelon kan forårsake problemer for hunden. 

 2. Skjær vannmelonen i biter: Skjær vannmelonen i små biter eller kuber for å unngå at hunden kveler seg.

 3. Moderasjon er nøkkelen: Selv om vannmelon er en sunn godbit, bør den gis i moderate mengder. For mye av noe nytt kan forstyrre hundens mage.

 4. Fjern skallet: Fjern skallet før du gir hunden vannmelon, da skallet kan være vanskelig å fordøye.

 5. Sjekk allergier: Noen hunder kan være allergiske mot visse frukter, så det er alltid lurt å introdusere nye matvarer gradvis for å se hvordan hunden reagerer.

Mikopet | Hundemat på nett

Nei, hunder bør ikke spise druer. Druer og rosiner kan være giftige for hunder, selv i små mengder, og kan forårsake alvorlig nyresvikt. Årsaken til giftigheten er ikke helt forstått, og det påvirker ikke alle hunder på samme måte. Noen hunder kan spise druer uten problemer, mens andre kan oppleve alvorlige helseproblemer.

Symptomer på drueforgiftning hos hunder kan inkludere oppkast, diaré, magesmerter, dehydrering og i alvorlige tilfeller, nyresvikt. Det anbefales derfor å unngå å gi hunder druer eller rosiner og å holde slike matvarer utilgjengelige for dem.

Hvis du mistenker at hunden din har spist druer eller rosiner, bør du kontakte veterinæren din umiddelbart for råd og behandling. 

Kjøp Hundefôr på nett hos Mikopet

Ja, generelt sett kan hunder spise gulrøtter. Faktisk er gulrøtter en sunn og lavkalori grønnsak som gir hunder en god kilde til kostfiber og vitaminer som A og K. Gulrøtter kan også være gunstige for hundens tannhelse, da de kan bidra til å redusere tannstein og fremme god munnhygiene.

Det er imidlertid viktig å tilberede gulrøttene på riktig måte før du gir dem til hunden. Du bør kutte dem i små biter eller koke dem for å gjøre dem lettere å fordøye. Unngå å gi hunden rå gulrøtter i store biter, spesielt hvis det er en risiko for at de kan svelge dem hele.

Selv om gulrøtter er en sunn godbit, bør de gis i modererte mengder som en del av en balansert diett.

Kjøp Hundefôr på nett hos Mikopet

Mandariner i seg selv utgjør ikke en betydelig trussel for hunders helse, men det er viktig å huske på at hunder har forskjellige ernæringsbehov enn mennesker. Det anbefales å gi mandariner i moderate mengder og med forsiktighet.

Mandariner inneholder sukker og syre, og noen hunder kan oppleve mageproblemer eller diaré hvis de spiser for mye. Skallet på mandarinen kan også være vanskelig å fordøye og kan forårsake fordøyelsesproblemer. I tillegg kan frukt som mandariner være høyt i sukker, så det er best å gi dem som en sporadisk godbit i stedet for en vanlig del av hundens diett.

Før du gir hunden din mandarin eller andre frukter, er det lurt å fjerne eventuelle frø og skall, og det er alltid lurt å konsultere veterinæren din for å sikre at det er trygt for din spesifikke hund. Husk også at store mengder frukt kan føre til overvekt hos hunder, så det er viktig å ha kontroll på porsjonene og inkludere frukt som en del av et balansert kosthold.

Kjøp Hundefôr på nett hos Mikopet

Nei, hunder bør ikke spise nektariner. Nektariner tilhører steinfruktgruppen, sammen med ferskener, plommer og aprikoser. Steinfrukter kan inneholde forbindelser som cyanid, spesielt i frøene. Cyanid er giftig for både mennesker og dyr i store mengder.

Selv om fruktkjøttet til nektariner i seg selv ikke er kjent for å være giftig for hunder, er det alltid en risiko for at frøene kan inneholde skadelige stoffer. Det anbefales derfor å fjerne steinene før du gir hunden nektarin eller andre steinfrukter. I tillegg bør du begrense mengden frukt som gis til hunden, da for mye frukt kan føre til mageproblemer eller diaré.

Husk alltid å konsultere veterinæren din før du introduserer nye matvarer i hundens kosthold, for å sikre at de ikke utgjør noen helseproblemer for kjæledyret ditt.

Kjøp Hundefôr på nett hos Mikopet

Ja, hunder kan i utgangspunktet spise ananas i moderate mengder. Ananas er en frukt som inneholder en rekke næringsstoffer, inkludert vitaminer og mineraler. Imidlertid bør du være oppmerksom på noen viktige hensyn:

 1. Fjern skallet og kjernen: Før du gir ananas til hunden din, må du fjerne skallet og kjernen. Skallet kan være vanskelig å fordøye, og kjernen kan inneholde små, harde biter som kan være en kvelningsfare.

 2. Gi i moderate mengder: Som med mange frukter, bør ananas gis i moderate mengder. For store mengder kan føre til mageproblemer som diaré.

 3. Unngå hermetisk ananas: Hvis du gir hunden ananas, er det best å gi fersk ananas i stedet for hermetisk ananas. Hermetisert ananas kan inneholde sukker eller sirup, som ikke er gunstig for hundens helse.

 4. Allergiske reaksjoner: Noen hunder kan ha allergiske reaksjoner på visse matvarer, inkludert frukt. Se etter tegn på allergi, for eksempel kløe, rødhet eller oppkast, og kontakt veterinæren hvis du observerer slike symptomer.

Husk at selv om ananas kan være trygt for hunder i moderate mengder, er det alltid best å variere kostholdet deres og ikke gi for mye av en bestemt matvare.

Kjøp Hundefôr på nett hos Mikopet

Ja, hunder kan spise mais i moderate mengder, men det bør gis i små porsjoner og være tilberedt på en sikker måte. Mais i seg selv er ikke giftig for hunder, og det gir noen næringsstoffer som fiber, vitaminer og mineraler. Imidlertid kan store mengder mais føre til fordøyelsesproblemer hos hunder på grunn av høyt fiberinnhold.

Når du gir mais til hunden din, sørg for at det ikke inneholder krydder, smør eller andre ingredienser som kan være skadelige for hunden. Unngå også å gi hunden rå maiskolber, da de kan være vanskelige å fordøye og potensielt utgjøre en kvelningsfare.

Som med alle nye matvarer, bør du introdusere mais i hundens kosthold gradvis og observere eventuelle tegn på allergi eller fordøyelsesproblemer. Hvis du er usikker, er det alltid lurt å konsultere veterinæren din for råd basert på hundens individuelle helsebehov og diettkrav.

Kjøp Hundefôr på nett hos Mikopet