Bil og sykkelutstyr til hund

Vise som Rutenett Liste

produkter 22

Angi synkende retning
  1. Bilsete til hund, setebeskyttelse hund, hundesete bil, hundematte bil
    Bilsete til hund - Svart
    Rating:
    100%
    kr 499,00
  2. bilsetebeskyttelse, baksetebeskyttelse hund, hundesete bil, bilmatte hund
    Setebeskytter med potetrykk
    Rating:
    100%
    kr 399,00
  3. gitter bagasjerom, sperre til bagasjerom, hundegitter bil
    Hundegitter med bredde 85-140cm
    Spesialpris kr 524,25 Vanlig pris kr 699,00
  4. sperrenett til bilseter, hundesperring til bil, sperre som hundrer hund å ta seg frem i bilen
    Sikkerhetsnett til bilseter
    Rating:
    100%
    kr 149,00
  5. bilbelte hund, bilbelte for to hunder
    Bilsele til to hunder eller katter
    Spesialpris kr 126,75 Vanlig pris kr 169,00
  6. bilbelte hund, sikkerhetssele hund, bilsele hund
    Trixie bil-sikkerhetssele til hund
    Rating:
    100%
    fra kr 139,00
per side

Hundeutstyr til bil og sykkel:

Som hundeeier vet du hvor viktig det er å ha de riktige produktene for å sikre at hunden din er trygg og komfortabel i forbindelse med bilreiser. Det finnes mange bilprodukter som kan hjelpe deg med dette, inkludert hundetrapp til bagasjerommet, setebeskyttelse mot skitne poter, vindusgitter som sikrer at hunden får luft, men ikke kopper ut. Mikopet har kanskje det største utvalget av hundeutstyr til bil

Ofte stilte spørsmål:

Tja, men i utgangspunktet ikke. Det er ingen lov som sier at du ikke kan gjøre dette, men Vegtrafikkloven definerer hund som «last», og er åpen om metode for sikring av last i bilen, men du er selv ansvarlig for at lasten sikres tilstrekkelig. Det beste alternativet, og det som anbefales, for å sikre hunder i bil er å bruke et dedikert hundebur til bil som plasseres i bagasjerommet.

Å bruke bilens bagasjerom i seg selv som «bilbur» for hunden, uten å gjøre tilpasninger er ikke å anbefale. Hvis du allikevel skal bruke bagasjerommet som «hundebur» er det viktig å vurdere visse tiltak:

  • Størrelse på bagasjerommet:
    Bagasjerommet bør tilpasses hundens størrelse for å unngå at den blir kastet rundt under kjøring.
  • Sikre åpningen over setene:
  • Åpningen over passasjersetene bør sikres med et passende gitter til bagasjerom for å forhindre at hunden blir kastet over setene ved en plutselig bremsing eller kollisjon.
  • Farlige gjenstander:
    Forsikre deg om at bagasjerommet er rent og trygt. Unngå skarpe gjenstander som kan skade hunden, og sørg for at det ikke er løse gjenstander som kan falle og forårsake skade under kjøring.
  • Luftstrøm og temperatur:
    Pass på at det er tilstrekkelig luftstrøm i bagasjerommet, spesielt hvis du forlater hunden der mens bilen er parkert. Unngå ekstreme temperaturer som kan påvirke hunden negativt.
  • Tilsyn:
    La ikke hunden være alene i bagasjerommet over lengre perioder. Hunder bør ikke etterlates uten tilsyn i bilen, da dette kan føre til stress eller angst.

Dette kommer an på hvor hunden befinner seg i bilen, MEN hunder bør uansett sikres i bil, slik at de ikke har bevegelsesfrihet nok til å hoppe fremover i bilen. 

Hindre at hunde hopper fremover fra baksetet:

  • Bilbur i baksetet:
    Det finnes bilbur til hund  som er spesialdesignet til bil. Nye Isofix bilbur kan også festes i isofixfestet til barneseter.
  • Selefeste til sikkerhetsbeltet i baksetet:
    Det finnes egne sikkerhetsbelte-fester til hund som kan kobles mellom hundens sele og sikkerhetsbeltefestet i bilen.

Hindre at hunde hopper fremover fra bagasjerommet:

  • Hundebur til bil
    Igjen, et bilbur til hund er beste løsning. Bilbur er spesiallaget for å stå i bagasjerommet trygt bak baksetet.
  • Bagasjeromsgitter til hund:
    Det finnes gitter som festes til nakkestøttene på baksetet og sperrer ferdsel fremover. 

Vindusgitter til bilvindu

Et vindusgitter til bilvindu lar deg holde vinduet åpent og samtidig forhindre at hunden stikker snuten for langt ut av vinduet eller rett og slett forhindre at hunden hopper ut av vinduet.

Særlig hvis du lar hunden være en kort periode alene i bilen kan det være fint å kunne holde vinduet godt åpent uten å tenke på slik risiko.

Mikopet selger to størrelser av vindusgitter til bilvindu


Den beste muligheten for å unngå søl og flass i bilen er ved å investere i en setebeskyttelse. En slik setebeskyttelse dekker hele baksetet, eller bare ett sete hvis du velger ett-sete versjonen. I tillegg dekkes ryggen og baksiden av forsetene. Vi har flere typer av bilsetebeskyttelse. Sjekk ut vår mest populære baksetebeskyttelse til hund

Sølete labber i baksetet er et stort problem, men det kan løses ganske enkelt med en spesiallaget baksetebeskyttelse for hunder. De brettes ganske enkelt ut i baksetet eller over ett enkelt sete og jobben er gjort. 
Disse baksetebeskyttelsene er vannsikre og det er bare å reiste dem med jevne mellomrom.

Det samme gjelder for bagasjerom. Mikopet har et eget bagasjeromstrekk for å beskytte mot sølete hunder.

Bilramper og hundetrapper hjelper deg å få hunden inn i bilen. HVis du skal investere i dette kan det være lurt å sjekke hvor stor den er i sammenbrettet form. De kan ta en del plasss.

Mikopet selger en hundetrapp/bilrampe som tåler vekt opp til 50kg og kun måler 40x47x13cm sammenslått. Da får du plass til annet i bagasjerommet også :)

Bilramper og hundetrapper hjelper hunder som har problemer med å ta seg inn i bilen. Du slår den ut og hunden kan ganske enkelt spasere inn i bilen.

På våre sider for hundeutstyr til bil og sykkel selger vi en hundetrapp / bilrampe som tåler vekt opp til 50kg og kun måler 40x47x13cm sammenslått.

Dette har vel ikke et fasitsvar, men å sykle med hunden kan være en flott måte å gi dem mosjon på, men det er viktig å vente til hunden er gammel nok og fysisk egnet for denne aktiviteten.

Hunden din bør sannsynligvis være minst ett år gammel før du begynner å sykle med den. Dette gir nok tid for hundens skjelett, muskler og ledd å utvikle seg ordentlig. Vurder også hundens generelle helse før du tar den med på sykkeltur.

Når du begynner å sykle med hunden, bør du også introdusere det gradvis. Start med korte turer og øk lengden over tid for å gi hunden tid til å tilpasse seg aktiviteten. 

Sørg for at du har riktig utstyr, som en passende sele for hunden og nødvendig sikkerhetsutstyr. Hold alltid hunden i bånd for å sikre kontroll, spesielt i trafikkerte områder. Mikopet selger et eget sykkelfeste til hund, som er elastisk og festes enkelt til setestangen.

Når hunden er valp og ikke gammel nok til å spasere ved siden av sykkelen kan du starte med en sykkelkurv til hund for å gjøre hunden vant til å omgås sykler.

Dette avhenger nok av merket på det sykkelfestet man har kjøpt.

Mikopet selger et eget sykkelfeste til hund, som er elastisk og festes enkelt til setestangen. Selve metallstaget er 43 cm lang, og det fleksible fjærdempede hundebåndet strekker seg fra 75cm til 125cm.

Å lære hunden din å løpe ved siden av sykkelen kan være en morsom og givende aktivitet, men det er viktig å ta det gradvis og sørge for at hunden føler seg komfortabel og trygg. Her er noen trinn du kan følge:

  1. Grunnleggende kommandoer: Sørg for at hunden din allerede har grunnleggende lydighetskommandoer som "sit", "stå", "kom", "nei" og "følg". Disse kommandoene vil være nyttige når du trener den til å løpe ved siden av sykkelen.

  2. Introduksjon til sykkel: La hunden bli kjent med sykkelen når den er stasjonær. La den lukte, undersøke og bli komfortabel rundt sykkelen før du begynner å bevege deg.

  3. Bruk sele: Det er viktig å bruke en komfortabel sele som gir støtte rundt brystet og skuldrene. Unngå å bruke halsbånd, da dette kan være ubehagelig for hunden når den trekker.

  4. Bruk et sykkelfeste til hund:
    Et sykkelfeste til hund vil ganske sikkert forenkle innlæringsprosessen så vel som den daglige syklingen. Mikopet sitt sykkelfeste til hund er elastisk og festes enkelt til setestangen. Metallstaget er 43 cm langt, og det fjærdempede hundebåndet strekker seg i tilllegg fra 75cm til 125cm.
  5. Start sakte: Begynn med korte turer og hold lav hastighet i begynnelsen. La hunden få følelsen av å løpe ved siden av sykkelen uten press.

  6. Trene på kommandoer: Bruk kommandoene "ved siden av" eller "følg" for å lære hunden å holde seg nær sykkelen. Belønn hunden når den gjør det riktig, og gi positiv forsterkning.

  7. Gradvis økning av hastighet og avstand: Etter hvert som hunden blir mer komfortabel, kan du gradvis øke både hastigheten og avstanden du sykler. Pass på at du tilpasser deg hundens tempo og gir den nok tid til å tilpasse seg.

  8. Sikkerhet først: Sørg for at du sykler på trygge steder, unngå trafikkerte veier og hold deg til stier eller områder uten for mange forstyrrelser. Bruk alltid en sele for å sikre hunden, og unngå å sykle i ekstreme værforhold.

  9. Ta pauser: Gi hunden regelmessige pauser for å drikke vann og hvile. Overvåk hunden for tegn på tretthet eller ubehag.

  10. Tren jevnlig: Konsistens er nøkkelen. Jo mer du trener med hunden, jo bedre vil den forstå forventningene og bli vant til å løpe ved siden av sykkelen.

Husk at ikke alle hunder er like egnet for denne aktiviteten. Noen raser og individer kan ha helseproblemer som begrenser deres evne til å løpe over lengre avstander. Det er alltid lurt å konsultere veterinæren din før du starter en ny treningsrutine med hunden din.


En hundetrapp kan være en god investering hvis du har en eldre eller skadet hund som ikke kan hoppe inn og ut av bilen på egen hånd. Disse trappene er enkle å bruke og kan gi hunden din enkel tilgang til bilen. Mindre og enklere hundetrapper brukes også til å la hunden og valper komme opp i sofaen eller sengen hjemme.