Hundebur og bilbur

Vise som Rutenett Liste

produkter 139

Angi synkende retning
per side
Hundebur og bilbur

Hundebur

Hvis du er hundeeier og ønsker å sikre din firbente venn på en trygg og komfortabel måte både hjemme og på reise, bør du vurdere å investere i et hundebur. Det finnes mange ulike typer hundebur å velge mellom, for eksempel sammenleggbare bur, stålbur, transportbur hund, reisevesker, transportvesker, flybur og softbur. 

Kategorien hundebur spenner ganske vidt fra enkle sammenleggbare stålbur for kosebruk hjemme, til trendy bærevesker, til sikre aluminium hundebur til bil. Bur til hund må velges etter behov. Hvis du skal kjøre bli med hund, har vegtrafikkloven egne regler for dette. 

Vanlig stilte spørsmål:

Vegtrafikkloven

Dette er et tema vi har tatt opp i flere artikler i vår blogg.

I henhold til norsk vegtrafikklov er det visse krav og regler som gjelder for transport av hunder i kjøretøy. Her er noen av de viktigste punktene:

 1. Sikring av hunden: Ifølge paragraf 23 i vegtrafikkloven skal last på kjøretøy være forsvarlig sikret. Dette gjelder også dyr, inkludert hunder. Hunden bør derfor være forsvarlig sikret under transport, for eksempel ved bruk av spesiallagde bur, sikkerhetsbelter, sikkerhetsseler eller lignende.

 2. Hvordan skal hunden (og andre kjæledyr) være sikret?
  Biler har forskjellige størrelser, og avhengig av hvor mange passasjerer og hvordan bilen skal lastes, kan svaret på dettes pørsmålet variere fra situsajon til situasjon.
  Vegtrafikkloven gir ikke et konkret svar på dette, og det er ikke slikat vegtrafikkloven krever at hund skal være i et bilbur. Kravet går på at last skal være forsvarlig sikret, og dette blir altså opptil sjåføren å gjøre en vurdering av.
  På generelt grunlag anbefales et eget hundebur som er spesiallaget for bil.
 3. Unngå forstyrrelser: Det er også viktig å sørge for at hunden ikke forstyrrer føreren av kjøretøyet, da dette kan utgjøre en fare for trafikksikkerheten. Forstyrrelser kan for eksempel oppstå hvis hunden løper løs i bilen eller skaper uro.

 4. Bruk av hundebur til bil: Å bruke et eget hundebur til bil er å anbefale og settes gjerne bak baksetene i bagasjerommet.  Dette er den desidert sikreste måten å sikre hunden på under transport. Dette bidrar til å beskytte både hunden og passasjerene i tilfelle en ulykke eller plutselige bevegelser i trafikken.

Det finnes flere forskjellige typer hundebur tilgjengelige på markedet, og som med alt annet så finnes det billige hundebur og dyre hundebur, små hundebur og store hundebur. Hver type hundebur er designet for spesifikke behov og situasjoner. Hundebur varierer i størrelse, materiale og formål, og det er viktig å velge det som passer best for din hunds størrelse, temperament og formål.

 • Reisebur til hund:
  Reisebur er designet for å sikre trygg transport av hunden din, enten det er i bilen, på fly eller andre transportmidler. De er vanligvis laget av sterke materialer som metall eller hard plast for å gi god beskyttelse. Transportburene har ventilasjonsspalter for å sikre god luftsirkulasjon og er utformet for å hindre hunden i å unnslippe.
 • Hundebur inne:
  Disse hundeburene er gjerne laget i tynnere stålnetting som raskt kan klappes sammen for enkel transport. Slike stålbur til hund har normalt avtagbare bunnplater for enkel rengjøring, og brukes veldig ofte i hjemmet for å gi hunden en trygg plass som er deres egen. De er nyttige for hundeeiere som ønsker å trene hunden i å være alene eller for å begrense hundens tilgang til visse områder i hjemmet. Hundebrr til innebruk egner seg normalt dårlig som transportbur.
 • Stoffbur til hund:
  Myke stoffbur er vanligvis laget av nylon, er lette og enkle å transportere. De er ideelle for flyreiser og korte turer hvor du kan bære hunden på armen eller ryggen. Det er viktig å merke seg at de ikke er like robuste som metall- eller plastbur.
 • Hundebur til bil:
  Disse burene er spesielt utformet for sikker transport av hunden i bilen. De kommer i ulike størrelser for å passe til forskjellige biltyper, og de er konstruert for å være sikre og stødige under kjøring. Bilbur fungerer også som en trygg sone for hunden når du er på farten.

Når du velger et hundebur, er det viktig å vurdere størrelsen på hunden din, dens temperament, og formålet med buret. Å gi hunden et trygt og komfortabelt sted å være, enten det er hjemme, under reise eller treningssituasjoner, er nøkkelen til en lykkelig og sunn hund.

Å ha din firbente venn med på bilreisen er fantastisk, men skal du ha hund i bil er det avgjørende å sikre at hunden din reiser trygt og komfortabelt.

 1. Anskaffelse av sikkerhetsutstyr:
  Investér i kvalitetsutstyr som hundesele eller aller helst et hundebur til bil. Et bilbur er designet for å holde hunden din trygg under kjøring. Dette reduserer risikoen for skader i tilfelle plutselige stopp eller kollisjoner.
 2. Ventilasjon er viktig:
  Forsikre deg om at hunden din har tilstrekkelig ventilasjon under reisen. Åpne vinduer eller bruk av bilvifter kan bidra til å opprettholde en behagelig temperatur og forhindre overoppheting.
 3. Planlegg Pauser:
  Ta jevnlige pauser under lange reiser slik at hunden kan strekke på beina, få i seg vann og ta en kort pause. Dette vil bidra til å redusere stress og forbedre den generelle reiseopplevelsen.
 4. Vær forberedt:
  Vær forberedt med vann, mat og eventuell nødvendig medisin for hunden.

Størrelse på hundebur:

I utgangspunktet bør et hundebur være så stort som mulig, men hvis vi forutsetter at man ikke har ubegrenset med plass, så skal vi se litt nærmere på hvilke faktorer som bør gjelde for størrelse på hundebur.

Størrelsen på et hundebur avhenger av hundens størrelse, vekt, og dens behov. Størrelsen er også avhengig av hvor buret skal være plassert, for eksempel i bil, og hvor lenge hunden skal oppholde seg i buret av gangen.

Når du velger et hundebur, bør du også vurdere hundens, aktivitetsnivå, og hvor mye den vokser. Her er noen generelle retningslinjer:

 • Mål hunden:
  • Mål hundens lengde fra nese til halerot.
  • Mål hundens høyde fra toppen av hodet til bakken når den står oppreist.
 • Legg til plass for bevegelse:
  Når du har målt hunden, legg til 5-10 cm ekstra, slik at hunden har nok plass til å stå oppreist, snu seg og legge seg ned.
 • Vurder vekst:
  Hvis hunden fortsatt vokser, bør du vurdere å kjøpe et bur som passer for den voksne størrelsen. Noen bur er justerbare for å tilpasse seg voksende hunder.
 • Aktivitetsnivå:
  Hvis hunden er svært aktiv, vil den kanskje trenge litt ekstra plass for å være komfortabel. Hvis hunden er mer avslappet og tilbringer mye tid i bur, kan du vurdere et mindre bur.
 • Type bur:
  Det finnes forskjellige typer bur, inkludert transportbur for reise, treningsbur for opplæring og bur for innendørs bruk. Velg et bur som passer til ditt formål.
 • Vurder formen på buret:
  En del hundebur har form som gir hunden bedre sikt eller gir ekstra plass til hundens hode og hale.

Husk at det er viktig at hunden har nok plass til å bevege seg komfortabelt, men samtidig bør buret ikke være så stort at hunden føler seg utrygg. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal velge, kan du rådføre deg med veterinæren eller en erfaren hundeeier.

Hvilket hundebur som er enklest å transportere er avhengig av hvordan du skal transportere buret.

 • Hund i bil:
  Skal du transportere hund i bil så anbefales det på det sterkeste at du bruker et eget transportbur til hund i bil som er spesiallaget for dette.
 • Hund i kabinen på fly:
  Skal du ha hunden med deg inn i kabinen på et fly er det best med et hundebur i stoff
 • Hund i lasterommet på fly:
  Skal du reise med hunden i lasterommet på et fly er det best med et flybur til hund
 • Sove mellom reisene:
  Skal dere derimot stoppe mellom reiseøktene så er det veldig praktisk med sammenleggbare hundebur som flatpakkes og har eget "kofferthåndtak" som buret kan bæres med. Veldig fint å bruke som hundens permanente bur hjemme i stue også (med åpen dør). Da får hunden en kjent og trygg plass de kan sove.

Transport av hund

Skal du ut å fly med hund har flyselskapene egne regler som kan variere fra selskap til selskap. Generelt så retter flyselskapene seg etter IATA sine anbefalinger om transportbur i fly.
Det finnes mange typer reisebur, reisevesker og transportbur til hund. Hvis du skal fly med hunden i lasterommet bør det brukes IATA anbefalte bur, men hvis du skal ha hunden sammen med deg inne i flyet anbefales myke reisevesker. Mikopet selger alt du behøver for transport av hund.

Skal du kjøre bil med hund (også katt), så er det viktig å sikre godt. Et bilbur til hund er en ypperlig måte å frakte hund i bil. Sjekk ut et av våre hundebur til bil, med egen bilstørrelsesguide hvis du er usikker.

Sammenleggbart hundebur i stue er en god måte å gi hunden din en egen plass hjemme, og de kan også brukes som treningsredskap for å hjelpe hunden med å lære å være rolig og avslappet. Disse burene kan klappes sammen og er enkle å frakte med seg. Mikopet selger mange transportbur til hund, samt reisevesker som er perfekte for turer, og de kommer i forskjellige størrelser og materialer, slik at du kan velge den som passer best for hunden din og reisebehovene dine. 

Hundevesker og hundesekker er et annet alternativ for hundeeiere som ønsker å reise lett og enkelt. En bærbar hundeveske er enkle å bære, og mange av dem har skulderstropper og lommer for oppbevaring av hundens tilbehør. Slike softbur og reisevesker til hund er ofte anbefalt til bruk i kabinen når du skal ug og fly. 

Uansett hvilken type bur til hund du velger, vil det gi deg en trygg og komfortabel måte å transportere og beskytte din firbente venn på. 


Mikopet – din leverandør av hundebur