Hundebur til bil

Vise som Rutenett Liste

produkter 27

Angi synkende retning
per side
Hundebur til bil

Hundebur bil

Så sant det er mulig bør alle hunder og katter sikres i bil med et bilbur. Bilbur til hund er en viktig investering for alle hundeeiere som ønsker å transportere hunden sin på en trygg og komfortabel måte. Hos oss finner du et bredt utvalg av hundebur til bil som er utviklet med tanke på både hundens og eierens behov.

Mikopet sine hundebur til bil er hovedsakelig i aluminium av høy kvalitet som er slitesterke og sikre for hunden din. Vi tilbyr også ulike størrelser og typer av hundebur, slik at du kan finne det perfekte alternativet for din hund og din bil. Sjekk ut bilbur-størrelsesguiden som ligger inne på bilbur produktsiden. 

Ofte stilte spørsmål:

Hundebur til bil

Det finnes ingen regler som konkret går på "hund i bil". Det er heller ingen regler som påbyr bruk av bilbur.

Vegtrafikkloven, har bestemmelser som går på å sikre last i bil, og det er her hunder og andre kjæledyr passer inn. Loven sier at all last skal forsvarlig sikres og går altså ikke spesifikt på hund, bilbur eller metode for sikring.

Det det kommer ned til er at sjåføren er ansvarlig for at all last skal være forsvarlig sikret. Da blir altså spørsmålet hva som er tilstrekkelig sikring av hund i bil?

Det man ønsker å oppnå er at hunder og andre kjæledyr ikke blir slengt rundt i bilen og forårsake fare for passasjerer og seg selv.

Mikopet selgerMovapet aluminium hundebur til bil og 4Pets bilbur som er blant de beste i aluminium bilbur kategorien.

Å transportere hund i bil krever spesiell oppmerksomhet for sikkerheten, både for deg og for kjæledyret ditt. Å bruke egnet sikkerhetsutstyr er viktig for å beskytte hunden din og passasjerene under kjøreturen. 
Det er sjåfør som er juridisk ansvarlig for at kjæledyr er tilstrekkelig sikret i bilen.

 1. Bilbur til hund:
  Det finnes egne bur som er beregnet for bil. De er gjerne robuste i aluminium eller stål, og har gjerne en skrå side som gjør at den passer inn i bagasjerommet.
  1. Størrelse og Passform: Velg et bilbur som passer til størrelsen på hunden din. Det bør være stort nok for hunden å stå opp, snu seg og legge seg ned komfortabelt.
  2. Sikkert feste: Plasser aller helst bilburet i bagasjerommet direkte bak baksetet. Da stoppes buret ved frontkollisjon. Hvis det ikke er plass i bagasjerommet, kan du også sette buret i baksetet støttet godt opp bak forsetet. Fest deretter buret forsvarlig med bilens sikkerhetssele. Dette hindrer buret i å bevege seg sidelengs i tilfelle en kollisjon.
 2. Bil-sikkerhetssele for hund:
  Dette er i hovedsak hundens brystsele som festes med en sikkerhetsmekanisme til bilens beltefeste. Det er diskutert hvor god sikring dette gir ved frontkollisjon.
  1. Riktig Justering: Juster sikkerhetsselen slik at det passer sikkert rundt hundens brystkasse. Dette gir hunden bevegelsesfrihet samtidig som den er trygt sikret.
  2. Kvalitet og Holdbarhet: Velg en sikkerhetssele av høy kvalitet som tåler belastningen ved en eventuell kollisjon.
  3. Beskyttelse av Bagasjerom:
 3. Bagasjeromsgitter:
  Hvis du transporterer hunden i bagasjerommet uten bur, kan du bruke gitter for å hindre at den kommer inn i kupeen. Dette gir ekstra sikkerhet og forhindrer distraksjoner under kjøring.

Hundebur til bil

I utgangspunktet så bør ikke hundebur settes i baksetet på en bil. Baksetet i en bil har mye bevegelsesplass. Ved kollisjon og raske sidebevegelser kan buret fly rundt i bilen og skade passasjerer og hunden. Det beste og sikreste er alltid å sette hundeburet i bagasjerommet, godt plassert inntil ryggen på baksetene.

Det er slik at ikke alle hundebur til bil passer i bagasjerommet, og hvis man allikevel er nødt til å bruke baksetet til å plassere hundeburet, så er det viktig at det gjøres på en meget trygg måte. Nedenfor kommer vi med noen forslag til hvordan du best kan feste hundebur til bil i baksetet:

 • Velg riktig bur:
  Sørg for at hundeburet er egnet for størrelsen på hunden din og at det er designet for bruk i bil. Det bør være solid og sikkert, helst et eget aluminium bilbur eller tilsvarende bilbur i stål. Mikopet sinealuminium hundebur til bil er beregnet for bilbruk.  Plastbur og sammenleggbare hundebur i stoff vil sannsynlig vis ikke gi god nok beskyttelse.
 • Plassering:
  Plasser buret på godt inntil setet foran, og gjerne nede på gulvet om det er mulig. Det er viktig at buret står så solid som mulig og frontsetene vil absorbere støt ved frontkollisjon. Allikevel vil ikke dette sikre godt mot sidebevegelser.
 • Fest buret med bilbelter:
  Hvis hundeburet ikke har spesielle festepunkter for sikkerhetsstopper eller andre egnede festemåter, kan du bruke bilbeltene til å sikre buret. Trekk bilbeltene gjennom burets ramme eller spesifikke fester, og lås dem som du normalt ville gjort med en passasjer. Dette KAN sikre både bevegelse fremover og sidebevegelser.
 • Bruk stropper eller tau:
  Noen ganger kan det være nødvendig å bruke ekstra stropper eller tau for å sikre buret ytterligere. Fest disse rundt burets ramme og fest dem til bilens setebeltefester eller andre sterke punkter i baksetet.
 • Sørg for stabilitet:
  Etter at buret er festet, gi det en grundig sjekk for å sikre at det er stabilt og ikke beveger seg for mye. Buret bør ikke svinge eller vippe unødvendig.
 • Test sikringen:
  Gjør en testkjøring for å se hvordan buret oppfører seg under normale kjøreforhold. Juster og stram sikringen om nødvendig.

Vi har skrevet flere blogginnleg her på websiden om hundebur til bil og lovverket rundt dette. Sjekk ut bloggen vår.

Mikopet din dyrebutikk på nett

Stort hundebur til bil:

Å finne riktig størrelse på et hundebur til bilen din er avgjørende for både din firbente venns sikkerhet og komfort under reisen. Har du store hund eller flere hunder vil du behøve et stort hundebur eller til og med et dobbelt hundebur til bil. Det er ikke enket å få disse inn i bilen på en både komfortabel og sikker måte.

Mikopet sine «Movapet hundebur» kommer i flere størrelser og har egen størrelsesguide som viser hvilke biltyper de passer til. Guiden ligger som en bil velger under burinformasjonen om hvert enkelt bilbur.

Et dobbelt hundebur til bil er separert med vegg. Ett rom for hver hund og med egen dør. Fordelen med dette er at hundene får sin egen plass, og ikke forstyrrer hverandre eller sklir rundt og krasjer i hverandre under bilturen. Det doble hundeburet gir også ekstra støtte og beskyttelse i tilfelle uventede stopp eller brå bevegelser.

Problemet med doble hundebur er at de tar ekstra stor plass, og det vil behøves en stor bil til dette. Mikopet selger 4Pets hundebur som har et dobbelt hundebur til bil som skal plasseres i bagasjerommet.

Et bilbur skal være stort nok til at hunden kan reise seg og snu seg rundt. Når det kommer til å velge et stort hundebur til bil, er det viktig å vurdere hundens størrelse, rase og individuelle behov. Samtidig så har bilene begrenset plass, så her må plass og nytte og sikkerhet vurderes opp mot hverandre. Desto mindre plass hunden får til å bevege seg i buret, desto mindre tid kan hunden tilbringe i buret uten å tas ut for å strekke på beina.

Transport av hund i bil:

Å transportere hunden din i bil kan være en utfordrende opplevelse, men det er avgjørende å sørge for at din firbente venn og passasjerene er trygge og komfortable under reisen. Vegtrafikkloven sier ikke i klartekst hvordan du skal oppnå trygghet for hund og passasjer, men den sier at hunden skal være forsvarlig sikret. Deretter er det sjåføren som er ansvarlig for å gjøre denne vurderingen.

Som en generell regel anbefales det å bruke et spesiallaget hundebur til bil.

Hvorfor bruke bilbur til hund?

 1. Komfortabel. Hunder føler seg ofte trygge og komfortable i et eget rom. Et bilbur til hund gir dem sitt eget lille område, noe som kan redusere stress under reisen.
 2. Sikkerhet. Hundebur i bil gir ekstra sikkerhet ved å begrense hundens bevegelse, slik at risikoen for skade i tilfelle en kollisjon eller bråstopp reduseres.
 3. Løse gjenstander. uret beskytter også hunden fra løse gjenstander i bilen som kan bli farlige ved en ulykke.

Krav til bilbur for hund:

Det er ikke satt egne krav til bilbur, men hundeburene på markedet som er spesialiserte for bil har visse særtrekk:

 1. Materiale: Materialene bør være sterke og holdbare, og det anbefales å unngå bur laget av lett plast eller andre materialer som kan deformeres lett ved en kollisjon. Bur til bil bør være solid konstruert. Normalt er bilbur laget i aluminium eller stål.
 2. Runde kanter. Det er en fordel om buret har avrundede kanter, slik at hund og omgivelser ikke blir skadet.
 3. Størrelse. Bur bør være tilstrekkelig store til at kjæledyret kan stå oppreist, snu seg og legge seg ned komfortabelt. Hundeburet bør ikke være for stort, slik at kjæledyret ikke kan bli kastet rundt i tilfelle en ulykke eller hard oppbremsing.
 4. Form. Hundebur til bil har normalt en skrå bakvegg som gjør at buret passer godt inn i bagasjerommet bak baksetet.
 5. Ventilasjon. Det er viktig med ventilasjon for å sikre at kjæledyret ditt får nok frisk luft, spesielt på lengre reiser. Bilbur har normalt mange og store åpninger på alle sider av buret.
 6. Låsemekanisme. Buret må ha en dør eller låsemekanisme som ikke åpner seg ved stor og brå påkjenning.

Et hundebur til bil bør festes trygt til bilen ved hjelp av bilens sikkerhetsseler, stropper eller andre fester designet for dette formålet.

Transport av hund:

Skal du ut å fly med hund har flyselskapene egne regler som kan variere fra selskap til selskap. Generelt så retter flyselskapene seg etter IATA sine anbefalinger om transportbur i fly.
Det finnes mange typer reisebur, reisevesker og transportbur til hund. Hvis du skal fly med hunden i lasterommet bør det brukes IATA anbefalte bur, men hvis du skal ha hunden sammen med deg inne i flyet anbefales myke reisevesker. Mikopet selger alt du behøver for transport av hund.

Skal du kjøre bil med hund (også katt), så er det viktig å sikre godt. Et bilbur til hund er en ypperlig måte å frakte hund i bil. Sjekk ut et av våre hundebur til bil, med egen bilstørrelsesguide hvis du er usikker.

Sammenleggbart hundebur egner seg ikke som transportbur i seg selv, men disse burene kan klappes sammen og er enkle å frakte med seg, slik at hunden får sin egen faste og trygge plass med seg på reisen. Sammenleggbare hundebur er en fantstisk måte å gi hunden din en egen plass også hjemme, og de kan også brukes som treningsredskap for å hjelpe hunden med å lære å være rolig og avslappet.

Mikopet selger mange transportbur til hund, samt reisevesker som er perfekte for turer, og de kommer i forskjellige størrelser og materialer, slik at du kan velge den som passer best for hunden din og reisebehovene dine.  

Softbur og transportvesker er et annet alternativ for hundeeiere som ønsker å reise lett og enkelt. Disse bærbare hundeveskene er enkle å bære, og mange av dem har skulderstropper og lommer for oppbevaring av hundens tilbehør. Slike softbur og reisevesker til hund er ofte anbefalt til bruk i kabinen når du skal ug og fly. 

Uansett hvilken type bur til hund du velger, vil det gi deg en trygg og komfortabel måte å transportere og beskytte din firbente venn på. 


Mikopet – din leverandør av hundebur