Kattebur og transportbur

Vise som Rutenett Liste

produkter 51

Angi synkende retning
per side

Kattebur og transportbur:

Det finnes ulike typer kattebur til katter, og valget av bur avhenger ofte av formålet og behovet. Generelt bør ikke katter være innelåst i bur og i så fall kun for korte perioder. Når du velger et bur til katten din, er det viktig å velge et som er passende for kattens størrelse. Buret bør minst være stort nok til at katten kan stå oppreist og snu seg rundt. Det bør også ha ventilasjon og en solid konstruksjon for å holde katten trygg.

Biltur med katt:

Skal du ut på biltur med katten, så vil et bilbur være et logisk valg for å transportere. Disse bur er designet spesielt for katter og gir dem en trygg og sikker plass å sitte under transporten. Pass på at buret er stort nok for katten din til å stå opp, snu seg og legge seg ned i. Det er også viktig å feste buret ordentlig med sikkerhetsbeltene i bilen for å unngå at det velter eller beveger seg under kjøringen. Movapet har et bra bilbur til katt

Fly med katt:

Hvis du skal reise med fly, er det viktig å sjekke flyselskapets regler for transport av katter. De fleste flyselskaper krever at katten din reiser i et flybur som oppfyller spesifikke størrelses- og ventilasjonskrav.

Uansett hvilket transportmiddel du velger, er det viktig å forberede katten din på reisen ved å gi den tid til å venne seg til transportburet eller vesken. Legg gjerne inn en katteteppe eller en favorittleke i buret eller vesken for å gjøre det mer komfortabelt for katten din under reisen. Med riktig transportmiddel og forberedelser kan du sikre at katten din har en trygg og komfortabel reise.

OFte stilte spørsmål:

Transport av katt i bil

Å reise med katt i bilen kan være en utfordrende opplevelse, men med et kattebur og riktig forberedelse kan det gjøres enklere for både deg og katten. Her er noen tips for å gjøre reisen trygg og komfortabel:

 • Forbered katten:
  Sørg for at katten din er vant til å være i bilen ved å ta korte turer før den faktiske reisen.
 • Trygghetsfølelse:
  Legg gjerne kattens favorittleker eller et teppe med kjente lukter i transportburet for å gjøre det mer komfortabelt.
 • Riktig transportbur til katt:
  Bruk alltid et solid og sikkert transportbur til katt ,som gir katten nok plass til å bevege seg, men som samtidig forhindrer den i å komme ut. Katteburene som finnes til bil er de samme som finnes for hund. Sørg for at buret er riktig sikret i bilen for å unngå skader ved bremsing eller krappe svinger.
 • Sikkerhetssele:
  Det finnes også spesielle sikkerhetsseler for katter, som kan festes til et transportbur eller bilbelte. Dette gir ekstra sikkerhet i tilfelle en kollisjon.
 • Lufting:
  Sørg for at det er god ventilasjon i bilen. Unngå å la katten være alene i en stengt bil, spesielt i varmt vær.
 • Mat og vann:
  Unngå å gi katten større måltider rett før reisen for å redusere risikoen for kvalme. Gi litt mat et par timer før avreise. Ha alltid ferskt vann tilgjengelig.
 • Pauser:
  Planlegg stopp underveis slik at katten kan strekke på seg, bruke kattedoen, og få litt oppmerksomhet fra deg.
 • Kattedo:
  Ha med en transportabel kattedo og sørg for å ta pauser nok til at katten kan gjøre sitt nødvendige.
 • Beroligende midler:
  I noen tilfeller kan det være lurt å konsultere veterinæren for å få råd om bruk av beroligende midler, spesielt hvis katten din blir veldig stresset under reiser.
 • ID og vaksinasjoner:
  Sørg for at katten din har riktig ID, og at alle vaksinasjoner er oppdatert, spesielt hvis du krysser landegrenser.
 • Rolig atmosfære:
  Hold en rolig atmosfære i bilen. Unngå høy musikk eller støy som kan stresse katten.

Ved å følge disse tipsene kan du bidra til å gjøre reisen mer behagelig for katten din og redusere stressnivået.

Transport av katt på fly:

I vår blogg på denne websiden har vi tidligere skrevet en mer utfyllende artikkel om IATA-godkjenning av transportbur til katt og hund for flytransport.

Å reise med katt på fly krever nøye forberedelse for å sikre en trygg og stressfri opplevelse for både deg og kjæledyret ditt. Her er en kort guide som dekker både reiser i flykabinen og i lasterommet:

 • Forberedelse før reisen:
  Før du begynner reisen, er det viktig å sørge for at katten din er i god helse. Ta en tur til veterinæren for å forsikre deg om at vaksinasjoner er oppdatert og få råd om reisen. Skaff et reisebur til katten som er romslig nok for katten å reise seg og bevege seg komfortabelt, og som er godkjent av flyselskapet.
 • Reservasjon og informasjon fra flyselskapet:
  Kontakt flyselskapet i god tid før avreise for å bekrefte deres spesifikke retningslinjer. Hvert flyselskap kan ha unike krav, så sørg for å få informasjon om størrelsesbegrensninger, vektgrenser og eventuelle dokumentasjonskrav. Reserver plassen for katten din, spesielt hvis den skal reise i flykabinen.
 • IATA-godkjenning:
  Sørg for at transportburet er i samsvar med retningslinjene fra International Air Transport Association (IATA). Dette inkluderer krav til bur riktig størrelse, god ventilasjon og nødvendig merking med kontaktinformasjon og bilde av katten.
 • Transport i flykabinen:
  Dersom katten kan reise i flykabinen, må den være liten nok til å passe under setet foran deg. Buret kan være et hardplast kattebur eller en myk reiseveske. Dette alternativet gir deg muligheten til å ha nærmere kontakt med kjæledyret ditt under hele reisen. Husk å reserver plassen i kabinen i forkant, da det ofte er en begrenset kvote for kjæledyr.
 • Transport i lasterommet:
  Hvis katten må transporteres i lasterommet, sørg for at transportburet oppfyller flyselskapets spesifikasjoner for størrelse, ventilasjon og sikkerhet. Det er krav om at transportburet skal være i solid hardplast og at topplokket og døren ikke skal kunne åpne seg ved uhell.
 • Attester og dokumentasjon:
  Legg ved nødvendig dokumentasjon, som helseattester, og vær oppmerksom på eventuelle ekstra krav.

Uansett hvor katten reiser, gi den tid til å bli vant til transportburet i forkant av reisen. Legg gjerne i et teppe eller en leke for å gjøre buret mer komfortabelt. Under selve reisen, hold deg rolig for å minimere stress for katten. Etter ankomst, la katten gradvis utforske det nye miljøet og tilby mat, vann og kjærlighet for å gjøre overgangen så behagelig som mulig. Kontroller alltid gjeldende regler og retningslinjer, og ta kontakt med flyselskapet for eventuelle spesifikke spørsmål eller bekymringer.

Kattebur til bil:

Det er ingen konkrete regler for "katt i bil", og det er heller ikke påbudt å bruke bilbur til katt.

Det er derimot bestemmelser Vegtrafikkloven som går på å sikre last i bil. Katter og andre kjæledyr defineres som last, og det er denne loven som blir brukt når det gjelder katter i bil. Det står i Vegtrafikkloven at all last skal forsvarlig sikres. Vegtrafikkloven definerer ikke på hvilken måte hvordan en katt skal sikres i bil. Loven nevner ikke bilbur til katt eller annen metode for sikring.

Sjåføren er selv ansvarlig for vurdering av "forsvarlig sikring av sin katt". Spørsmålet blir da hva som er tilstrekkelig sikring av katt i bil?

Det man ønsker å oppnå er at hunder og andre kjæledyr ikke blir slengt rundt i bilen og forårsake fare for passasjerer og seg selv.

Mikopet selgerMovapet aluminium kattebur til bil og 4Pets bilbur som er blant de beste i aluminium bilbur kategorien.

Katt i bil:

Å transportere katt i bil innebærer at du tar spesielle hensyn til sikkerheten, både for deg og for din firbente venn. Bruk av egnet sikkerhetsutstyr er avgjørende for å beskytte katten din og passasjerene under kjøreturen. Sjåføren har det juridiske ansvaret for å sikre at kjæledyret er forsvarlig sikret i bilen.

 • Kattebur til bil:
  Det finnes egne kattebur til bil som er utformet spesielt for biltransport. Disse er svært sterke, laget av aluminium eller stål, og har en skrå side som passer godt inn bak baksetet i bagasjerommet.
 • Størrelse og tilpasning: Velg et bur som passer til kattens størrelse. Katteburet bør være romslig nok for katten å stå opp, snu seg og legge seg ned komfortabelt.
 • Sikkert feste:
  Ideelt sett bør kattens bur plasseres i bagasjerommet rett bak baksetet for å hindre fremover bevegelse ved en frontkollisjon. Hvis det ikke er plass i bagasjerommet, kan du plassere buret i baksetet, støttet godt opp bak forsetet. Fest buret deretter sikkert med bilens sikkerhetssele for å forhindre sidelengs bevegelse ved en eventuell kollisjon.
 • Bil-sikkerhetssele for katt:
  Dette er i hovedsak kattens egen sele som festet med en sikkerhetsmekanisme til bilens beltefeste. Det er diskutert hvor effektiv denne sikringen er ved frontkollisjon.
 • Riktig justering:
  Juster sikkerhetsselen slik at den sitter trygt rundt kattens brystkasse. Dette gir katten bevegelsesfrihet samtidig som den er forsvarlig sikret.
 • Kvalitet og holdbarhet:
  Velg en sikkerhetssele av høy kvalitet som kan tåle belastningen ved en eventuell kollisjon.
 • Bagasjeromsgitter:
  Hvis du transporterer katten i bagasjerommet uten bur, kan du bruke et gitter for å forhindre at den kommer inn i kupeen. Dette gir ekstra sikkerhet og hindrer distraksjoner under kjøring. Denne måten å frakte katten på er ikke anbefalt fordi katten vil bli slengt rundt i bagasjerommet. Katten behøver et mindre og mer solid beskyttelsesrom i tillegg til at det roer en katt å ha sitt eget lune gjemmested under reisen.

Når du skal kjøre bil med katten din er det viktig å huske at dette er regulert i Vegtrafikkloven, og du kan ikke gjøre som du vil. Blir du stoppet uten å ha sikret katten vil du få en bot for dette. Det er sterkt anbefalt å bruke et eget bilbur for katter.