Biltur med kjæledyr: Syv gode gode råd til biltur med hund og katt

Biltur med kjæledyr

Bilsikkerhet og utstyr til bil for hund og katt

Sjekk ut alt Mikopet har av bilinnredning og sykkelutstyr for hund og katt

  1. Bruk et egnet kattebur / hundebur til bil:
    Invester i et bilbur som er riktig størrelse og passer til hundens eller kattens behov. Buret skal være solid, godt konstruert og festet på en trygg måte i bilen. Dette gir en avgrenset plass som holder dyret trygt og hindrer dem i å forstyrre sjåføren eller bli skadet ved brå bevegelser eller kollisjoner.

  2. Bilbelte eller sikkerhetssele:
    Alternativt til bilbur kan du bruke et spesialdesignet bilbelte eller sikkerhetssel til hunden eller katten din. Disse festes til kjæledyrets sele og kobles til bilens sikkerhetsbelte. Dette gir en viss bevegelsesfrihet, samtidig som hunden holdes trygg og hindres i å distrahere sjåføren.

  3. Sikre vinduer og dører:
    Forhindre at hunden eller katten åpner vinduer eller dører under kjøring ved å bruke barnesikring eller vinduslås. Dette forhindrer at dyret kommer ut av bilen når det ikke er ønskelig eller farlig.

  4. Beskyttende trekk:
    Bruk setebeskyttelse og bagasjeromsbeskyttelse i bilen for å unngå skader og smuss fra hundens eller kattens poter og pels. Dette gjør det også enklere å rengjøre etter turer eller eventuelle uhell.

  5. Ikke la dyret være alene i bilen:
    Unngå å etterlate hunden eller katten alene i en parkert bil, spesielt i varmt vær. Temperaturen i bilen kan stige raskt og føre til overoppheting og farlige forhold for kjæledyret ditt.

  6. Ta regelmessige pauser:
    Under lengre kjøreturer er det viktig å ta regelmessige pauser for å la hunden eller katten strekke på beina, drikke vann og gjøre sitt fornødne. Sørg for at de får tid til å bevege seg og få frisk luft før de fortsetter reisen.

  7. Vann og mat:
    Sørg for å ha tilstrekkelig med vann og mat tilgjengelig for kjæledyret ditt under reisen. Ha en egnet vannflaske eller vannfontene tilgjengelig, og gi små porsjoner med mat for å unngå kvalme og urolig mage.

Ved å følge disse tipsene kan du bidra til å sikre en trygg og behagelig kjøreopplevelse for både deg og kjæledyret ditt. Ta alltid hensyn til deres sikkerhet og trivsel når du reiser med dem i bilen.

Del: