Når bør hunder bruke vinterklær?

Når bør hunder bruke klær?
Det tydeligste tegnet på at en hund fryser er at den skjelver akkurat som oss mennesker. Men hunden kan også ”trippe”, stå med ett bein opp og kanskje bytte på hvilket bein som holdes opp fra bakken. Dette er fordi bakken er kald og de fryser på potene. Mange hunder krummer også ryggen, dette fordi det er naturlig for hunder å krølle seg sammen for å holde varmen.
En hund som er varm og komfortabel oppfører seg likt som inne i huset. Ser du at hunden endrer adferd når du går ut døren, da er det kanskje greit å ikle den et hundedekken.
 
 

Når bør hunder bruke hundeklær?

  • Rase, pelstype og alder spiller inn
  • Når og hvor mye klær man skal sette på hunden varierer veldig fra hund til hund
  • En gylden regel er at når gradestokken bikker under -10 grader bør alle hunder ha på dekken, selv når de er i aktivitet. Veldig mange hunder trenger dekken fra 5 - 0 grader også, spesielt når det regner og blåser veldig

Korthårete hunder: Uten under-ull, eller nakenhunder vil trenge dekken store deler av året. Når det regner, når det er kaldt - og kanskje når det blåser veldig.

Tynnere hunder: Med lite fett vil også ofte trenge klær fordi de ikke har noe fett som isolerer mot kulden.

Valper og eldre hunder: (over 8 år) er ikke like flinke til å regulere kroppstemperaturen, så disse bør også passes ekstra godt på mtp. Bekledning. Kanskje er det bare behov for ett lett dekken på morgen og kveldsturen, også kan de løpe fritt uten dekken når solen står på midt på dagen.

 
Dette er bare generelle tips, det er individuelle forskjeller der noen hunder fryser lett, mens andre tåler mye kulde. Bli kjent med din hund!
 

Sjekk ut Mikopet sitt utvalg av regntøy, dekken, overaller og dresser til hund

Hva slags klær bør hunden bruke?

Det fins utrolig mye hundeklær på markedet. Det absolutt viktigste er at det sitter godt på hunden sånn at det er behagelig å ha på og ikke hemmer hundens bevegelser. Ett hundedekken bør også ha en funksjon. Det er lurt med ett hundedekken som er vind/vanntett, disse fins både med og uten for på innsiden.
 
Hva er konsekvensen av å ikke bruke hundeklær når hunden fryser?
Hunder kan bli syke akkurat som oss mennesker. Det mest vanlige er urinveisinfeksjon og forkjølelse. Over lengre tid kan hunden også få spenninger i muskler.
 

Mikopet | din dyrebutikk på nett

Del: