Hvordan rense ørene til hunden?

Hvordan rense ører
 

Ørerens hund | rens av ørene til hund

Her kan du sjekke ut alle våre produkter til hundehelse og tenner
 
Viktig: Ved mistanke om sykdom eller permanent øreproblem så skal man alltid kontakte veterinær.
 
Mye ørevoks kan imidlertid være plagsomt, en rens kan også lindre irritasjoner i øret. Ikke rens hvis det ikke er behov for det, det kan gi hunden problemer istedenfor å hjelpe hunden. Hvis hunden derimot har plager med ørene så bør hårvekst nappes/fjernes og øret bør renses.
Det er veldig viktig å bruke ørerens som er laget til hund for å unngå at den skal bli mer irritert i ørene, eller i verste fall skade trommehinnen.
Det kan være lurt å snakke med veterinæren om hvilken rens man skal bruke, det fins ulike typer til ulikt bruk. Noen er med clorhexidin, som er for hunder med stor produksjon av ørevoks.
 
Hvordan rense ørene til hunden?
Det er viktig å lære hunden fra den er valp at det er ok å undersøke ører. Man kan se inni, klemme litt forsiktig rundt, forsiktig dra/åpne så man ser nedi. Husk også å ikke holde på så lenge at det blir ubehagelig for hunden. Gi godbiter og ros slik at hunden forbinder ørerens med noe positivt.
 
Anbefalt produkt: Diafarm ørerens 100ml
 
Hold/dra forsiktig øreflippen ut og oppover, da åpner øregangene seg og det blir lettere å tømme ørerensen nedi øret.
Man må ikke føre tuppen av flasken inn i selve øret, men det kan på mange hunder være nødvendig å gjøre det for at man får fylt opp hele ørekanalen.
Det er viktig at hele øret fylles opp med ørerens, og det må få tid til å virke inni øret uten at det renner ut for at det skal ha full effekt.
 
Når ørerensen er nede i øret fins det ulike metoder for at rensen ikke skal renne ut:
  • Tett igjen med litt bomull eller tupfer sånn at det ikke renner ut
  • Man kan klemme øret litt igjen sånn at det ikke renner ut
 
Mens rensen er nedi ørekanalen skal man lett massere øret fra utsiden i 30 til 60 sekunder. Det er ikke farlig å massere lengre, men det kan gjøre hunden utålmodig, så hvis det er behov for at ørerensen skal virke lengre anbefales det å heller gjenta prosessen oftere.
Når ørerensen har virket ferdig (etter ca 1 minutt), så tar du vekk bomullen og lar hunden riste på hodet. Det kan også være lurt å ta litt bomull eller mykt papir og tørke vekk overflødig ørerens og ørevoks som blir på øreflippen eller rundt øret.
Husk: Ørerens kan gi flekker på møbler, vegger og klær, så det kan være lurt å utføre ørerens utendørs eller på badet.
 

Mikopet | din dyrebutikk på nett

Del: