Hvordan finne riktig kattedo?

Kattedo; do til katt

Velge størrelse på kattedo:

Det første du bør vurdere er størrelsen på kattedoen. Katter liker å ha nok plass til å bevege seg rundt og grave i sanden. Hvis kattedoen er for liten, kan det føre til at katten din går på gulvet ved siden av eller unngår å bruke den helt. Det er derfor viktig å finne en kattedo som er stor nok for katten din. 

Sjekk ut alle Mikopet sine kattedoer

Type kattedo:

Det neste du bør vurdere er typen kattedo. Det finnes flere typer kattedoer på markedet: 

Åpen kattedo

En tradisjonell kattedo fungerer ved å ha et lag med sand eller kattegrus i bunnen som absorberer urin og avføring, enkelt og greit. Disse tradisjonelle kattedoene er enkle og rimelige. De er helt åpne fat, hvor katten kan tre rett inn og gjøre sitt fornødne. Det viktigste å tenke på er at det er en høy sprutkant rundt for å forhindre at kattesnaden spruter over alt. I tillegg kan det være en fordel med en bred inngangsterskel, slik at katten får rensket kattesand av potene før den går ut på gulvet.

_pen_kattedo-min

Lukket kattedo med luke

Disse er svært populære fordi de forhindrer sprut av kattesand når katten graver, og fordi den skaper et trygt og lukket miljø hvor katten kan bæsje i fred.

Lukket_kattedo-min

lukket kattedo med to innganger

Det samme gjelder for disse kattedoene som for andre lukkede kattetoaletter. Forskjellen er at disse doene gjerne er firkantede og at inngangen er på toppen av doen. Noen ganger har de åpning både på toppen og på siden. Denne formenkan være fin hvis kattedoen skal plasseres på litt ugunstige steder i huset hvor det kanskje ikke er mye plass.

Kattedo_med_topp_pning-min

Automatisk elektrisk selvrensende kattedo

Mikopet sin “Movapet automatiske selvrensende kattedo” kommer også med et UV-lys lokk som bestråler innsiden av kattedoen og dreper alle bakterier, inkludert luktbakterier. En elektrisk selvrensende kattedo har en mekanisme som raker gjennom kattedoen, fjerner avføringen automatisk og dumper den ned i en avfallspose. Denne typen kattedo kan være spesielt nyttig hvis du ønsker å minimere lukten og renholdsarbeidet. 

Automatisk_kattedo-min

Do til kattunger

Kattunger behøver å lære å gå på kattedo så tidlig som mulig. Da er det lurt å gjørelæringen så enkel som mulig.

En lav kant for å gjøre det enkelt å klatre inn i kattetoalettet kan være en fordel. Det kan også være lurt om kattedoen har en høy kant rundt, slik at kattungen ikke spruter kattesand over alt.

Denne åpne kattedoen har en inngang som er 19 cm høy, og kan brukes også for voksne store katter.

Les vår artikkel om do til kattunge

Do_til_kattunger-min

Sjekk ut Mikopet kattedo

Plassering av kattedo:

En annen faktor du bør vurdere er plaseringen av kattedoen. Det er viktig å plassere kattedoen på et sted som er lett tilgjengelig for katten din og samtidig enkelt å rengjøre. Unngå å plassere kattedoen i områder med mye støy, da dette kan gjøre det mindre attraktivt for katten å bruke den. 

Pris kattedo:

Til slutt, bør du også vurdere prisen på kattedoen. Kattedoer kommer i ulike prisklasser, og det kan være lurt å finne en kattedo som passer til budsjettet ditt. Husk imidlertid at det kan være verdt å investere litt mer i en høykvalitets kattedo som varer lenger og gir bedre hygieniske forhold for både katten og deg. 

Oppsummering:

r du skal finne riktig kattedo til din katt, bør du vurdere størrelsen, typen kattedo, plasseringen og prisen. En elektrisk selvrensende kattedo kan være et godt alternativ hvis du ønsker å minimere lukten og renholdsarbeidet, men husk å finne en som passer budsjettet ditt og har riktig størrelse og plassering for din katt. 

Mikopet | din dyrebutikk på nett

Del: