Tips til deg som skal kjøpe hundeskål eller katteskål

Hund som spiser fra skål
 

Hundeskål | drikkespål hund | matskål hund

Hva bør du tenke når du kjøper hunde/katteskål?

Når du handler hundeskål og katteskål, så er det naturlig å vurdere pris, utseende, sikkerhet og holdbarhet. Andre ting som er smart å tenke på er hvor skålen skal brukes og at den er lett å rengjøre. Ikke alle kan ta med hunden eller katten på jobben og ofte må de være hjemme alene i mange timer hver dag. Da kan det være greit å vite hvilke alternativer som finnes. For eksempel så vil em fôrautomat eller vanndispenser være ideel til å distribuere riktig mengde fôr og vann på det tidspunktet du ønsker.
 
På jakt etter matskål eller vannskål til din hund eller katt? Det kan være fristende å bare velge første og beste alternativ, men husk at skålen er noe kjæledyret ditt skal bruke hver dag, så da kan det være lurt å ha gjort et gjennomtenkt valg. La oss se litt nærmere på hva vi synes er viktigst å vurdere når du velger hundeskål:

Ivareta hunden og kattens sikkerhet

Er det noe du ikke vil gamble med, så er det sikkerhet. «Det er bare en skål», tenker du kanskje. Men det er noen faktorer som kan gjøre en dårlig skål direkte farlig for hunden og katten din:
  • Enkel å ødelegge
    Noen hundeskåler kan fort bli tyggeleken til en liten valp som er i ferd med å få tenner. Om valpen svelger deler av skålen kan den få seriøse mageproblemer – og du kan få en gigantisk veterinærregning.
  • Bakterier trives
    Porøse skåler som lett får riper kan skape grobunn for helseskadelige bakterier.
  • Vanskelig å vaske
    Det er lurt å kjøpe en hundeskål/katteskål som tåler oppvaskmaskin. Da er det stor sjans for å bli kvitt bakteriene.

Sørg for at skålen dekker spesielle behov

Det finnes mange ulike hunde og katteskåler skåler for alle slags mulige behov. Her er noen skåltyper som dekker spesielle behov:

  • Smale skåler for hunder med lange ører
  • Lave skåler for lave hunder
  • «Slow feeders» for hunder som spiser for fort
  • Skåler med gummi eller silikon under for hunder som dytter hundeskålen rundt i rommet
  • Hundeskåler på høyt stativ for høye under eller gamle under med leddplager
  • Tunge hundeskåler for hunder som har en tendens til å velte skålen rundt slik at innholdet havner på gulvet
  • Sammenleggbare reiseskåler i silikon
  • Automatisk fòringsmaskin som kan porsjonere ut mat når hunden eller katten er alene hjemme
  • Fôrautomater for distribusjon av riktig mende mat og til riktig tid
  • Vanndispensere og drikkefontener med rennende vann for å øke drikkelysten og filterrensing av vannet
  • Oppvarmede matskåler

Slow eat matskål

Hundeskåler får juling - velg kvalitet

De fleste mat- og vannskåler får mye juling. Dersom det skal lite til før de ødelegger, er det fare for at hunden din kan svelge en bit av den. Hvis skålen er av et solid materiale, f.eks. rustfritt stål skal det mye til for at den går i stykker. Det kan også være penger å spare på en solid skål, da slipper du å bytte i tide og utide.

Enkel rengjøring er alltid en fordel

Hvis du sjelden rengjør hunde eller katteskålen, vil den etter hvert inneholde bakterier, mugg, sopp og andre baselusker. Det er anbefalt å vaske matskåler daglig med varmt vann og mild såpe. Hvert måltid bør starte med en ren skål. Vannskåler kan vaskes litt sjeldnere, men likevel flere ganger i uka. For at det skal bli minst mulig styr med vasking, bør hundeskålene være enkle å vaske og ha en glatt overflate som ikke møkka fester seg i. Et annet tips er å ha to sett med mat- og vannskåler, slik at du alltid har noe rent stående klart.

Hunder og katter som er hjemme alene mange timer hver dag

Det er bare slik vi alle kan ikke ta med hunden eller katten på jobben, og da blir den værende alene hjemme i mange timer hver dag. Det finnes heldig vis hjelpemidler som kan bidra til en enklere hverdag. Spesielt vil vi anbefale en fôrautomat / matdispenser. Disse kan justeres til å automatisk dosere maten i riktig mengde og til riktig tid i løpet av dagen. De er også ofte utstyrt med stemmeopptak, slik at du kan gi beroligende beskjeder til kjæledyret ditt :)

fôrdispenser til hund og katt

En vanndispenser eller vannfontene til katt og hud kan også være svært praktisk. En vannskål blir ofte full av matrester og det danner seg organisk belegg i bunnen. Vannfontener inneholder ofte et mye større volum av vann i en lukket beholder, som slippes ut etterhvert som at katten eller hunden din drikker. Dette vil holde vannet rent og du behøver ikke skifte vannet like ofte. Hvis du investerer i en elektrisk vanndispenser eller vannfontene vil vannet også bli sirkulert gjennom et filter for å ytterligere rense. Vannet blir i tillegg rennende og det øker ofte drikkelysten blant hunder og katter.

vanndispenser vannfontene katt og hund

Mikopet | din dyrebutikk på nett

Del: